Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad demonstreert tegen uitschakeling van haar militieleden

pij

Gaza, na het vrijdaggebed van 16 september 2016. Optocht van de Al Quds Brigades, de moordbrigade van de Palestijnse Islamitische Jihad (PIJ). De PIJ is nà Hamas de 2de belangrijkste en meest gevreesde Palestijnse terreurgroep in de Gazastrook. De Al Quds Brigadisten zijn herkenbaar aan hun zwarte hoofdbanden en vlaggen met gele opdruk [beeldbron: Pal Today].

pij2Sjeik Khader Adnan, een van de leiders van de PIJ, eiste gisteren de vrijlating van de gearresteerden 

Aanleiding voor de manifestatie van de Al Quds Brigades waren een reeks mislukte aanslagen van Palestijnse terroristen in Judea en Samaria die plaatsvonden in een tijdspanne van 24 uren van donderdagavond tot vrijdagnamiddag. Hierbij kwamen 4 Palestijnse terroristen om het leven en werden verscheidene anderen gearresteerd.

Onder deze gesneuvelde “martelaren” bevonden zich blijkbaar een aantal leden van de Islamitische Jihad.  Leider sjeik Khader Adnan eiste namens de PIJ gisteren de vrijlating van de gevangen terroristen. De terreurorganisatie beweert dat sinds de ‘Messen Intifada’, die begon in oktober 2015, ca. 240 ‘martelaren’ werden gedood door het IDF.

De Palestijnse terreurgroep Islamitische Jihad werd in 1981 opgericht (zeven jaar eerder dan Hamas) maar deelt de ideologie en het doel van Hamas: de vernietiging van de Staat Israël en de oprichting van een soevereine islamitische Palestijnse staat, bij voorkeur zonder Joden.

shakaki37Tijdens Operation Protective Edge, het 50-dagen durende verdedigingsoffenief van Israël tegen de Gazaanse terreur, slaagden het IDF en Shin Bet erin om verscheidene commandanten van de Al Quds Brigades te liquideren. Zo werden op 25 juli 2014 commandant Salah Ahmed Hassanein en zijn zoon Abdulaziz Salah Hassanein gedood.

Enkele dagen voordien  werden nog eens vier belangrijke commandanten uitgeschakeld: Acram Salah Mahmmar Sh’ar, die het doodseskader in Khan Younis leidde; Mahmoud Awwad Ali Ziada, door het IDF getipt als “erg belangrijk en chef van de PIJ activiteiten in het noorden van Gaza”; Shaben Haled Sha’aben Dahduh, de chef die de PIJ-acties leidde in het gebied van Gaza Stad en Sa’yeed Mahamed Nasser Au Mamer, die de PIJ-acties leidde in Rafah werden allen geliquideerd.

De terreurorganisatie wordt sinds 25 oktober 1995 geleid door de 58-jarige Ramadan Shalah. Tot enkele jaren geleden leefde Shalah in ballingschap in de Syrische hoofdstad Damascus. Het is niet duidelijk waar hij momenteel verblijft. Vermoed wordt dat hij woont in Doha, Qatar, waar ook Hamasleider Khaled Meshaal naar toe is gevlucht sinds het begin van de Syrische burgeroorlog, maart 2011.

Ramadan Shalah staat sinds 24 februari 2006 op de lijst van de FBI van de meest gezochte terroristen ter wereld:
fbi-shalaj

door Brabosh.com