24-uren in het dagelijks leven van Israël: Palestijns geweld, bloed & tranen, doden en gewonden

kiryat-arba

Enkele berichten uit Israël van wat er zich de voorbije 24 uren afspeelde, berichten van Palestijns geweld waarover u zelden of nooit wat over hoort in de westerse media.

♦ Twee terroristen, een man en een vrouw, hebben deze vrijdagnamiddag rond half twee gepoogd om met hun wagen enkele Israëlische studenten, die stonden te wachten aan de bekende liftersplaats van Kiryat Arab aan het Elias kruispunt, van de stoep te maaien (plaatje hierboven). Patrouillerende Israëlische soldaten zagen het allemaal gebeuren en openden meteen het vuur op de terroristen. Hierbij werd de aanvaller gedood en de vrouwelijke terroriste raakte gewond en diende voor verzorging opgenomen te worden in het hospitaal. Drie Israëlische tieners kwamen er met de schrik en kleine verwondingen vanaf. Na inspectie van de wagen die bij de aanskag werd gebruikt werd ook nog een mes gevonden.

♦ Een brutale steekpoging werd voorkomen aan Sha’ar Shechem (aka de Damascus Poort) in Jeruzalem kort na deze vrijdagmiddag, volgens de politie. De terrorist van Jordaanse nationaliteit, viel met een mes een politieman aan. De terrorist werd geneutraliseerd en overleed later aan zijn verwondingen. Een tweede mes werd op zijn lichaam gevonden, naast het mes dat hij in zijn hand droeg. Niemand raakte gewond tijdens de tereuraanval.

♦ Donderdagavond werden verscheidene wagens met Israëlische nummerplaten die doorheen de Jordaanvallei  in Judea & Samaria bestookt met keien en andere projetielen. Een aantal Arabische terroristen vielen een lijnbus aan en een regen van keien viel op de bus neer gelukkig zonder personen te kwetsen, aldus Hatzoloh, de Joodse medische urgentiedienst van Judea en Samaria. Ook werd er geen aangifte van materiële schade gedaan.

♦ Een buschauffeur werd op vrijdag licht gewond toen grote keien en glazen flessen naar zijn voertuig werden gegooid toen hij van Jeruzalem naar het nabijgelegen Ma’ale Adumim reed, een grote Israëlische gemeente in Samaria. Glasscherven vlogen in het rond en verwondden de chauffeur. Naast de materiële schade waren er gelukkig geen andere gekwetsten. Israëlische politieagenten doorzoeken momenteel het gebied op zoek naar de daders.

♦ In een gezamelijke raid van de Politie, de Grenspolitie en het Israëlische Leger, in het dorp A-Ram ten noorden van Jeruzalem, in Judea en Samaria, werden 900 illegale 9mm kogels bij een locale inwoner gevonden en aangeslagen, bericht een woordvoerder van de Israëlische Politie. De verdachte werd ter ondervraging opgepakt.

♦ Het enige bericht dat tot nog toe wél de Vlaamse pers bereikte stond te lezen in Het Laatste Nieuws van deze vrijdagochtend onder de titel “Israëlische soldaten schieten Palestijn dood”. Op donderdagavond trachtte een Palestijn in Hebron weg te vluchten toen deze dreigde gearresteerd te worden. Soldaten van het IDF schoten de man dood. Het ging om de 30-jarige Mohammed Saraheen, die wegvluchtte tijdens een inval in zijn huis in Beit Ula, nabij Hebron. “Tijdens een arrestatie operatie in Beit Ula, namen soldaten een verdachte in hechtenis terwijl een andere trachtte uit het gebouw weg te vluchten. Tijdens de achtervolging opende een soldaat het vuur waarna de vluchter neerviel en overleed,” aldus een woordvoerder van het IDF. DE feitelijke toedracht van de zaak wordt momenteel onderzocht.

door Brabosh.com

Advertenties