Pro-Hamas flottielje ‘Vrouwenboot naar Gaza’ licht het anker op weg naar nergens

flotilla2

De anti-Israëlactivisten van de internationale organisatie Freedom Flotilla Coalition laten weer van zich horen. Na het vorige pak slaag dat de pro-Hamas Genossenschaft te beurt viel op 31 mei 2010, lijken ze zich hersteld te hebben van hun wonden en plannen een nieuw offensief tegen de Joodse Staat. Wellicht is het hen helemaal ontgaan dat na het fiasco op volle zee met de Mavi Marmara meer dan zes jaar geleden en de relatiescrisis die daaruit voortvloeide tussen Turkije en Israël, de betrekkingen op 28 juni 2016 weer helemaal werden hersteld.

Vrouwenboot naar Gaza
Desondanks slaagde de Freedom Flotilla groep er andermaal in miljoenen dollars bij elkaar te schrapen voor hun nieuwe actie. Veel geld dat uiteraard veel beter kon besteed worden, bv. aan rechtstreekse hulp aan de Palestijnen (ik zeg maar wat). Maar in werkelijkheid is hun zogenaamde empathie voor de Palestijnen louter boerenbedrog.

Het lot van de Palestijnen kan hen in werkelijkheid geen gram schelen. Want, zoals het al altijd het geval is geweest is het hen zuiver om Israël te doen. Om de Joodse Staat te demoniseren en delegitimeren en er in de ogen van de wereld een ‘schurkenstaat’ van te maken zoals bv. het regime in Noord-Korea, Myanmar (Birma) of Noord-Soedan, hoewel daar nooit tegen geproteseerd wordt.

mujeres2Een nieuw flottielje van heeft op woensdagavond 14 sptember ’16 het anker gelicht en is vertrokken vanuit de Spaanse haven van Barcelona richting Gaza. Het activisten gezelschap bestaat ditmaal uit louter vrouwen en zeilt onder de banier “Mujeres Rumbo a Gaza” (Vrouwenboot naar Gaza) naar hun terroristenvrienden in de Strook, bericht aldus Israel Behind the News.

Het kleine flottielje bestaat in feite uit slechts twee kleine zeilschepen, die elk een capaciteit hebben van maximaal 15 opvarenden. De zeilscheepjes Amal (Hoop) en de Zaytouna (Olijf) brengen een paar dozijn vrouwen van verschillende naties naar Gaza met het doel om Israël’s zeeblokkade van Gaza te boycotten. De dappere Dwaze Grieten bezweren dat ze, na het débacle met de Mavi Marmara, de Israëlische marine zullen trotseren en ditmaal met de blokkade met succes zullen doorbreken.

Plezierreisje voor rijke meiden
Maar dat laatste is pure propaganda. De organisatoren weten ook wel dat ze geen schijn van kans hebben om de blokkade te doorbreken. Vandaar dat zij zich focussen op de tocht die hen naar verschillende havens in de Middellandse Zee zal voeren om er hun anti-Israëlische haatpropaganda aan de man/vrouw te brengen. De zeilschepen van dit exxlusieve plezierreisje zullen eerst aanleggen in de haven van Corsica om uiterlijk half oktober a.s. aan te leggen in Gaza.

Onder het bonte gezelschap pro-Hamas vrouwen bevindt zich onder meer het groen-linkse Europees parlementslid Malin Björk uit Zweden en de gepensioneerde Amerikaanse kolonel Ann Wright, die beiden ook op de Mavi Marmara zaten. Daarnaast varen ook mee dokter Fouzia Hassan uit Maleisië; Mairead MaGuire uit Noord-Ierland, Marama Davidson een parlementslid voor de Groenen in Nieuw-Zeeland, de Amerikaanse schrijfster Naomi Wallace en Cigdem Topcuoglu, een professionele Taekwondo atlete uit Turkije die eveneens aan boord van de Mavi Marmara was en van wie haar man één van de 10 “vredesactivisten” was die omkwamen toen zij met wapens, revolvers en stalen knuppels de Israëlische mariniers te lijf gingen.

haneenNaar verluidt zou ook het controversiële Arabisch-Israëlisch parlementslid Haneen Zoabi (“Ik ben een Palestijnse die in Israël woont”) met het flottielje meereizen. Net zoals zij ook in mei 2010 deelnam aan het Turkse flottielje dat werd aangevoerd door de Mavi Marmara die met geweld door blokkade wilde doorbreken maar voortijdig onderschept werd door de Israëlische marine en aan de ketting werd gelegd in de Israëlische haven van Ashdod. Nadien bleek dat het schip niet eens hulpgoederen aan boord had.

Inmiddels bereidt Israël zich voor om de poging te dwarsbomen van het flottielje om de legale zeeblokkade van Gaza op illegale wijze te doorbreken. Een diplomatieke bron vertelde op zondag ll. aan de Israëlische krant Ma’ariv dat het ministerie van Buitenlandse Zaken haar uiterste best doet om de kwestie delicaat op te lossen. Het ministerie heeft verzocht om, het incident met de Mavi Marmara indachtig, elke mogelijke diplomatieke en media schade zoveel mogelijk in te perken. Afgelopen maand juni, heeft de Israëlische marine een Zweeds flottielje onderschept voor  de kust van Gaza zonder noemenswaardige incidenten en werd het schip in de haven van Ashdod gesleept.

Samenwerking tussen Turkije en Israël
De vernieuwde relatie tussen Turkije en Israël heeft intussen reeds geresulteerd in twee Turkse aparte scheepsladingen voor hulpbehoevende Palestijnen in Gaza die, zoals werd overeengekomen, eerst aanlegden in de Israëlische haven van Ashdod, waarna de goederen, nadat eerst een grondige inspectie plaatsvond door de Israëlische douane, de vracht werd overgeladen op vrachtwagens en verder naar Gaza werd gevoerd.

Zo zond Turkije begin juli een eerste schip met 10 truckladingen onderdelen, voedselpakketten, speelgoed, kinderkleding en schoenen naar Gaza met het schip Lady Leyla dat onder de Panamese vlag voer. Begin september zond Turkije een tweede schip met hulpgoederen naar Gaza via Israël’s haven van Ashdod.

Allemaal net zoals het hoort maar dat is blijkbaar nog steeds niet naar de zin van de anti-Israëlactivisten de Freedom Flotilla groep die hadden gehoopt dat Turkije Israël wel op de knieën zou krijgen en de blokkade van Gaza zou dwingen op te heffen. Niet dus. Zowel Israël als Egypte handhaven al verschillende jaren een blokkade van Gaza, zowel in de luct, ter zee als over land, om de stroom van wapens en munitie naar het dozijn Palestijnse terreurgroepen in de Strook te dwarsen.

Apropos, volgens het internationaal recht is Israël’s blokkade van Gaza volkomen legaal. Een klein maar niet onbelangrijk detail. Net zoals overigens ook de Egyptische blokkade van Gaza dat is, hoewel daar nog nooit door iemand werd tegen geprotesteerd om de eenvoudige reden dat er geen Israëliërs noch Joden wonen èn Egypte sinds 1979 een vredsverdrag heeft met Israël dat nog steeds stand houdt, tot grote spijt voor wie het benijdt.

door Brabosh.com

Eén van de deelnemende zeilboten, de Amal (Hoop), ligt klaar om te vertrekken
hope