Amnesty International vergelijkt Israël met dictatoriale regimes in Egypte en Saoedi-Arabië

sunjeev-beryVS, 1 augustus  2014. Sunjeev Bery van Amnesty International, de mensenrechtenorganisatie die al vele jaren op ramkoers zit met de Joodse Staat, beschreef twee jaar geleden in een anti-Israël panel van CAIR de wijze waarop Israël optreedt in Judea & Samaria als “een racistisch, dualistisch rechtssysteem”. [beeldbron: CAIR Florida]

De mensenrechtengroep Amnesty International heeft enkele dagen geleden de Verenigde Staten beschuldigd van “dodelijke hypocrisie” voor de massieve wapenleveringen aan “repressieve regimes in het Midden-Oosten zoals Israël, Egypte en Saoedi-Arabië, die oorlogsmisdaden hebben begaan en andere schendingen van de mensenrechten.”

travesty intlSunjeev Bery, een zoon van Indische migranten uit Punjab en al enkele jaren voor Amnesty International USA de directeur inzake Midden-Oosten en Noord-Afrika kwesties, gaf op 30 augustus 2016 een interview met de nieuwssite Salon, de mediauitgave van het Amerikaanse Salon Media Group, Inc., waarin Bery de regering van Israël vergeleek met de regimes in Egypte en de shariastaat Saoedi-Arabië en zei:

“Een van de onuitgesproken erfenissen van de regering-Obama zijn de buitengewone hoeveelheden Amerikaanse wapens en enorme sommen aan militaire steun die zij geven aan grote bondgenoten van de V.S. zoals Saoedi-Arabië, Israël en Egypte, die een verschrikkelijke staat van dienst hebben als het gaat om de mensenrechten.

In plaats van wapens te zenden naar regeringen zoals deze in Saoedi-Arabië, Israël en Egypte, zou de Obama regering beter standaarden inzake mensenrechten voorop stellen zodat de kans dat Amerikaanse wapens die thans worden gebruikt door Amerikaanse bondgenoten om burgers aan te vallen, aanzienlijk zou verminderen.

Op dit moment gebeurt precies het tegenovergestelde. Regeringen zoals in Saoedi-Arabië, Israël en Egypte, kunnen over het algemeen rekenen op een constante toestroom van Amerikaanse wapens en militaire hulp, ongeacht wat zij doen in hun eigen landen of aan de naburige bevolkingen.”

Amerikanen trainen en bewapenen ‘Palestina’
Toch merkwaardig dat Amnesty International nooit wat schrijft over de Amerikaanse wapenleveringen en militaire steun aan de Palestijnse Autoriteit, noch over de Amerikaanse militaire opleiding van de Palestijnse politie en zijn veiligheidsdiensten. Sinds het midden van de jaren 1990, direct na het afsluiten van de Oslo Akkoorden, verlenen de Verenigde Staten op allerhande terreinen steun aan de Palestijnse Autoriteit die toen in het verlengde van die Akkoorden werd opgericht.

Sinds 2005 geeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken rechtstreekse financiële en persoonlijke assistentie aan de Palestijnse veiligheidsorganisaties nadat zij er het kantoor van de United States Security Coordinator for Israel and the Palestinian Authority (USSC) oprichten, via hun Bureau for International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL).

nsfIn 2007 is een team van de USSC begonnen met de opleiding van een aantal strijdkrachten van de Palestinian Authority Security Forces (PASF) met inbegrip van de Palestinian National Security Forces (NSF) en de Palestijnse Presidentiële Garde (PPG) “met de intentie om 10 garnizoenen van de NSF te trainen en uit te rusten tegen het einde van 2010”.

Palestijnse mensenrechten
De Amerikaanse militaire hulp aan de Palestijnse Autoriteit is de voorbije jaren nog aanzienlijk toegenomen en stuitte regelmatig op kritiek van zowel Amerikaanse, Palestijnse en Israëlische actiegroepen en instellingen. Bovendien is het met de mensenrechten in de Palestijnse gebieden in toenemende mate bergaf gegaan hoewel de schending van de mensenrechten in de Palestijnse gebieden straal genegeerd worden in de westerse media.

Om nog niet over Gaza te spreken waar Hamas stanrechterlijk haar eigen onderdanen in het openbaar executeert en het woord mensnerechten niet eens kunnen uitspreken. Human Rights Watch veroordeelde in een rapport van oktober 2012 de schending van de mensenrechten door Hamas van Palestijnen in Gaza, één van de zeldzame keren dat een mensenrechtenorganisatie dit aandurfde.

Hieronder een voorbeeld hoe het in Saoedi-Arabië met de mensenrechten is gesteld.  Wie de situatie in Israël inzake mensenrechten wil vergelijken met wat er dagelijks gebeurt in Saoedi-Arabië, Egypte en in de Palestijnse gebieden in Judea & Samaria en de Gazastrook moet zich dringend informeren. Een eenvoudig bezoek aan Israël kan misschien verlichting brengen.

door Brabosh.com

zwaard2Saoedi-Arabië, januari 2013. Rizana Nafeek, een gastarbeidster afkomstig uit Sri Lanka die beschuldigd werd om op 22 mei 2005 haar eigen kind te hebben vermoord, werd na een schertsproces ruim zeven jaar later in het openbaar met het zwaard onthoofd [beeldbron: Asia News]