BDS boycot van Caterpillar ‘wint’: 2200 mensen werkloos in Belgisch Gosselies na fabriekssluiting

caterpillar71BDS actie aan de poorten van Caterpillar in het Australische Melbourne, 10 december 2010 [beeldbron: Australian BDS Campaign for Palestine]

Belgisch Caterpillarfabriek sluit de deuren
De directie van het Amerikaanse bedrijf heeft vandaag 2 september 2016 bekendgemaakt dat Caterpillar de fabriek moet sluiten. Bij Caterpillar in Gosselies werden in maart 2014 al eens 1.331 banen geschrapt maar thans zouden 2.000 mensen hun baan verliezen, aldus een bericht in De Standaard van hedenochtend. Een nieuw menselijk en economisch drama dient zich aan.

BDS boycot Caterpillar
Al vele jaren voert de antisemitische boycot-Israël beweging BDS (Boycot, Divest and Sanctions) wereldwijd een boycot van Caterpillar Inc.. Het gekende Amerikaanse bedrijf, vaak afgekort tot CAT, houdt zich voornamelijk bezig met het ontwerp en de bouw van zware machines voor de weg- en waterbouw en mijnbouw.

De reden van de Caterpillarboycot door BDS is omdat Israël Caterpillar bulldozers inzet om huizen van Palestijnse terroristen plat te walsen nadat ze een aanslag pleegden waarbij Israëliërs om het leven zijn gekomen.

Ook de activisten van BDS en nevenorganisaties zoals de ISM (International Solidarity Movement)  zetten – met het verstand op nul – soms hun leven op het spel om de bulldozers te blokkeren. Een schoolvoorbeeld van deze boycotwaanzin overkwam Rachel Corrie die zich in dolle razernij in 2003 voor een Caterpillar bulldozer wierp en stierf aan haar verwondingen.

Rafah in Gaza, 16 maart 2003. De Amerikaanse 23-jarige Rachel Corrie, een militante van de International Solidarity Movement, tracht met een luidspreker in de hand een Israëlische Caterpillar bulldozer tegen te houden die wat krotten wil neerhalen.

Diezelfde dag raakte Rachel Corrie gekneld door dergelijke machine en overleed korte tijd later aan haar verwondingen. Volgens een onderzoek van het Israëlische leger was het een ongeluk, omdat de bestuurder de Amerikaanse activiste niet kon zien. Getuigen zegden dat ze geen huis wilde beschermen maar de ingang van een smokkeltunnel voor wapens.

CAT-posterDe tragische hysterica Rachel Corrie kwam aldus om het leven toen zij zich met ware doodsverachting voor een rijdende bulldozer van het Israëlische leger wierp. Dat zou zij bijvoorbeeld nooit gedaan hebben in Homs, Syrië, om de slachting van duizenden burgers door president Bashar Al Assad te voorkomen.

Rachel is sindsdien een soort patroonheilige geworden van de internationale club van nuttige idioten in de strijd om de vernietiging van de Staat Israël. Caterpillar werd de pineut.

Een zoveelste Palestijnse mythe werd geboren. Corrie als “martelares en heldin” en slachtoffer  van Caterpillar werd uitgeroepen tot het uithangbord van de anti-Israëlische ‘Vredesbeweging’ van de ISS en de BDS beweging, als een verknipt symbool van de Pal-Arabische terreur jegens de Joodse staat.

Advertenties