Israëlische politici roepen op tot een boycot van Brussels Airlines

jodenhaatmadeB“Een boycot van Judea en Samaria is een boycot van heel Israël”

Israël’s minister voor Energie en Infrastructuur Yuval Steinitz bezocht op donderdag 25 augustus 2016 het noordelijke gebied van Shomron (Samaria) waar hij een ontmoeting had met de voorzitters van de lokale raden, aldus een bericht van Arutz Sheva.

Belgische boycot van Israël
Steinitz bezocht eveneens het Shahak Industriegebied om zijn steun uit te spreken voor de lokale handel volgend op het bericht dat de Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines voortaan producten van Achva Halva van haar menukaart zal schrappen omdat ze in Samaria worden geproduceerd, dit wellicht om de antisemieten van de BDS-beweging te plezieren.

Brussels Airlines noemde de Israëlische koekjes van Achva Alva “controversieel”. Onzin natuurlijk. Zoals ook op deze blog bij herhaling werd toegelicht zijn Joodse steden en gemeenten, handelszaken, fabrieken en Joodse huizen in Judea en Samaria volgens het internationaal recht [*] volkomen legaal, ongeacht wat de buitenlandse pers daarover zegt, schrijft en verspreid.

[*] Meer informatie op de site van ZOA [Zionist Organization of America]: “Major Israeli Legal Commission Report: Jewish Communities in Judea/Samaria Are Legalen ook:English Translation of the Legal Arguments in the Levy Report“.

Minister Steinitz reageerde als volgt op deze Belgische boycot van Israël:

Shahak_Industrial_Park“Wij staan hier in het industriegebied van Samaria en zien al de wonderlijke dingen die hier worden geproduceerd door Israëliërs, Joden, Druzen en Arabieren voor bedrijven over de hele wereld. Om het even wie Halva boycot in Barkan en Ariel – het is minstens even erg alsof hij heel de Staat Israël en het volk van Israël boycot.

Al 2.000 jaar lang moet het Joodse volk discriminatie en racisme ondergaan. Wij zijn niet bereid om dergelijke discriminatoire behandeling te accepteren. Er zijn gebieden in de wereld die controversieel zijn – en er worden debatten en controversies besproken, maar ik geloof niet dat Brussels Airlines producten afkomstig uit deze gebieden zal boycotten. Wij verwerpen dit met weerzin. Wij zullen deze discriminatie en antisemitisme overwinnen.”

“Boycot Brussels Airlines!”
Ook Israël’s minister voor Toerisme Yariv Levin bekritiseerde op donderdag ongemeen scherp het besluit van Brussels Airlines tot een handelsboycot van Joodse handelszaken afhankelijk van waar ze gevestigd zijn. Levin riep op om deze Belgische luchtvaartmaatschappij de toegang tot Israëlische luchthavens te ontzeggen.

Tijdens het bezoek van minister Steinitz op donderdag, heeft Yossi Dagan, de voorzitter van de Regionale Raad van Samaria [Shomron Regional Council] de inwoners van Samaria “en iedereen die fier is om Israëli te zijn” opgeroepen om de Belgische luchtvaartmaatschappij compleet te boycotten en Dagan zei over de actie van Brussels Airlines:

yossi dagan“Een luchtvaartmaatschappij die kiest om een product van de Staat Israël te boycotten en zich tracht te moeien in de binnenlandse kwesties van de Staat Israël.

De minister voor Transport zou er goed aan doen om al de contracten die de Staat Israël heeft [met dit bedrijf] te annuleren. Dat op een dag waarop wij worden geïnformeerd dat het de drukste dag was met meer dan 80.000 passagiers op de luchthaven Bel-Goerion.

Er bestaat geen twijfel over dat het volk van Israël als consumenten veel druk kunnen uitoefenen. Ik maan iedereen aan die een trotse Israëliër is: Om het even wie die de Staat Israël en haar beleid bedreigt, zou moeten aankondigen dat hij niet langer meer wenst te vliegen met Brussels Airlines.”