Vrouw van Rijkspropagandaleider Joseph Goebbels had een Joodse vader die in Buchenwald omkwam

goebbels3Reichsführer Adolf Hitler samen met Magda en Joseph Goebbels

Uit een document dat recent in de archieven van Berlijn werd ontdekt, blijkt dat Magda Goebbels, de echtgenote van nazi propagandaleider van het Derde Rijk Joseph Goebbels, een Joodse vader had.

magda-bildHet bewuste document werd gepubliceerd in het Duitse nieuwsblad Bild, aldus een bericht in The Jewish Chronicle. Het document toont aan dat de vader van Magda Goebbels een Joodse zakenman was genaamd Richard Friedländer (1881-1939) die in 1908 huwde met Magda’s moeder, Auguste Behrend, toen Magda ongeveer 7 jaar oud was.

Echter, Friedländer had in 1901 een affaire met Auguste Behrend vooraleer zij zal huwen met de Duitse ingenieur Oskar Ritshel, die ervan beschuldigd werd dat hij Behrend zwanger had gemaakt voor zij met Ritshel huwde. De verblijfskaart van Richard Friedländer, het bewuste document dat in de archieven werd teruggevonden, stipuleert dat Magda Goebbels wel degelijk zijn biologische dochter was, volgens The Jewish Chronicle.

Richard en Magda Friedländer in België
Friedlander kwam uit een welgestelde Berlijnse Joodse koopmansfamilie. Na een bezoek aan de basisschool en een middelbare school, leerde hij het vak van koopman en werkte later als bediende in Brussel. Hier trouwde hij in 1908 met Auguste Behrend, gescheiden Ritschel, die haar ongehuwd geboren kind Magda in het huwelijk bracht. Friedlander adopteerde het meisje, zodat ze zijn familienaam kreeg. Magda werd niet opgevoed door haar moeder, maar door de Belgische zusters van de Orde van de Ursulinen van Virgo Fidelis in Vilvoorde (België), die haar een “katholieke, muzikale en buitenlands taalmachtig excellent onderwijs” kon aanbieden.

Richard Friedländer in 1936De Joodse zakenman Richard Friedländer in 1936, de biologische vader van Magda Goebbels

Toen Magda Friedlander in 1921 voor de eerste keer huwde, vroeg haar toekomstige echtgenoot, de industrieel Günter Quandt, haar om haar door adoptie verworven Joodse naam te veranderen omdat die volgens hem niet paste in een protestants gezin. Toen zag ze af van de naam van haar echte vader en nam de naam aan van de eerste man van haar moeder, genaamd ‘Ritschel’, zodat niets dit huwelijk nog in de weg stond.

Magda Friedländer aka Goebbels
Echter, haar huwelijk als Magda Ritshel met Quandt hield niet lang stand en werd in 1929 ontbonden. Daarop begon Magda een relatie met de voormalige Berlijnse Gauleiter en later Rijkspropaganda Minister Joseph Goebbels met wie zij in 1931 huwde.

Sinds haar huwelijk met Günter Quandt had Magda elk kontakt maar haar zogeheten ‘stiefvader’ Richard Friedländer vermeden. Nadat Adolf Hitler op 30 januari 1933 aan de macht kwam, kwam de Jodenvervolging in Duitsland op gang en ook Friedländer onsnapte hier niet aan. Uiteindelijk werd hij opgepakt en geïnterneerd.

De vader van Magda Goebbels stierf op 18 februari 1939 van honger en kwel in het concentratiekamp KZ Buchenwald. Zijn dochter Magda heeft geen vinger uitgestoken om hem te redden, hoewel zij dat makkelijk had gekund als vrouw van Joseph Goebbels.

Echter, het zogenaamd voorspelde Duizendjarige Nazi-Rijk gaf al na twaalf jaar de geest. Joseph Goebbels en Magda Friedländer (aka Ritschel, Quandt en Goebbels) vergiftigden hun zes kinderen en pleegden op 1 mei april 1945 zelfmoord, een dag nadat Adolf Hitler zijn minnares Eva Braun eerst had gehuwd en vervolgens doodgeschoten waarna de Führer zichzelf van het leven beroofde.

Russische soldaten staan bij de stoffelijke resten van het gezin Goebbels-Friedländermagda-goebbels