Palestijnse demonstranten blokkeren kantoren van de Verenigde Naties in Ramallah

staking2Ramallah, 22 augustus 2016. Een groep demonstranten houdt de toegang versperd tot de kantoren van de Verenigde Naties in Ramallah om te protesteren tegen het gebrek aan steun voor de hongerstaking van een Palestijnse terrorist [beeldbron: Pal Today]

Zowat 300 gevangen Palestijnse terroristen waren op donderdag 4 augustus ’16 een hongerstaking begonnen, met inbegrip van 40 terroristen van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina [PFLP] ), uit solidariteit met Bilal Al-Kayed. De PFLP terrorist was op 15 juni 2016 een hongerstaking begon uit protest tegen zijn administratieve detentie.

Op die dag zou hij normaal op vrije voeten komen na 14 jaar opsluiting. Echter volgens de Arabische media heeft Israël gezegd dat de administratieve detentie noodzakelijk is en gebaseerd op bewijs dat Kayed de intentie heeft om zich opnieuw op het pad van de terreur te begeven eens hij weer op vrije voeten komt.

Palestijnse protesters boycotten regelmatig net die agentschappen die het meest aan hun kant staan, waarbij ze in de eerste plaats hun eigen mensen treffen wanneer ze deze kantoren tot sluiten dwingen. Recent hebben zij de kantoren gesloten van de UNRWA en de ICRC.

un-ramIn dit geval was het doelwit de United Nations Ramallah Common Premises, een groot gebouw waarin talloze agentschappen van de Verenigde Naties zich bevinden (plaatje rechts).

Sinds de Verenigde Naties zoveel verschillende agentschappen in leven heeft geroepen die nagenoeg allen dezelfde obsessie delen in het demoniseren van Israël, werd besloten om al die agentschappen in één enkel gebouw onder te brengen in Ramallah, de feitelijke hoofdstad in Samaria van de Palestijnse Autoriteit aka ‘Palestina’.

Ironisch genoeg hebben de Verenigde Naties nog maar twee dagen terug openlijk Israël bekritiseerd voor het gebruik van de administratieve detentie meer bepaald in verband met de hongerstakende terrorist Bilal Al-Kayed. Eens te meer schieten de Palestijnen zichzelf in eigen voet omdat zij verkiezen de schuld voor hun problemen bij de westerlingen te leggen eerder dan zich af te vragen of het hun zaak wel vooruit helpt omwille van het feit dat er zoveel terreurgroepen onder hun neus opereren.

Overigens heeft gisteren Abu Mazen, nom de guerre van PA president en voorzitter van Al Fatah Mahmoud Abbas, andermaal zijn steun uitgesproken voor de gevangen Palestijnse terroristen tijdens een samenkomst van het Centrale Comité van Al Fatah in Ramallah. In een persverklaring sprak Al Fatah haar “grote waardering” uit voor de gevangenen in Israëlische gevangenissen en “is trots op hun vasthoudendheid en geduld in hun hongerstakingen tegen de administratieve detentie” die zij in hun verklaring beschrijven als “een middel om het Palestijnse volk en onze strijders te terroriseren dat in strijd is met het internationaal recht”.

Het wagenpark van de VN in de Palestijnse gebieden werd onlangs significant uitgebreid
UN-Donkey