Palestijnse Grootmoefti: ‘Elke centimeter van Jeruzalem is Arabisch, islamitisch en Palestijns’

moefti2Sjeik Mohammed Hoessein, de Grootmoefti van ‘Palestina’, citeerde in een rechtstreekse uitzending op de Palestijnse nationale omroep van 9 januari 2012 uit de Koran: “O moslim, dienaar van Alllah, er zit een Jood achter mij, kom en dood hem”. [beeldbron: PMW]

De Palestijnse Grootmoefti, sjeik Mohammed Hoessein, heeft op zondag 21 augustus 2016 “het Palestijnse volk” en in het bijzonder de inwoners van Jeruzalem, opgeroepen om te verzamelen rondom de Al Aqsa moskee en deze te beschermen “met om het even welke middelen”.

messentrekkerDe moefti vertelde er niet bij met ‘welke middelen’ dat zou moeten gebeuren, maar sinds september 2015 woedt er in de Palestijnse kolonies in Israël een felle “Messen Intifada” die al aan tientallen Israëliërs het leven heeft gekost. We mogen dan ook veronderstellen dat de Palestijnen onder de kreet “Allahu Akbar” de Joden massaal te lijf zullen gaan, gewapend met brandbommen, hakmessen, bijlen en machetes.

Sjeik Mohammed Ahmed Hoessein, de Grootmoefti van Jeruzalem, werd in juli 2006 aangesteld door president van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas. Voordien was hij de imam van de Al Aqsa Moskee op de Tempelberg in Jeruzalem. Een religieuze voorman zoals een islamitische Grootmoefti kan vergeleken worden met bv. een aartsbisschop binnen de hiërarchie van de Rooms Katholieke Kerk, die alle bisdommen onder zijn hoede heeft in een bepaald land of streek.

Moefti Hoessein deed zijn uitspraken op een persconferentie naar aanleiding van de 47ste verjaardag van een aanslag op de Al Aqsa Moskee.

Denis Michael RohanOp 21 augustus 1969 stak de 28-jarige christen Australiër Denis Michael Rohan, de preekstoel van de moskee in brand. Hij wilde aldus de Al Aqsa moskee vernietigen, naar verluidt conform “goddelijke instructies om de Joden de kans te bieden hun Tempel herop te richten op de Tempelberg“. Rohan werd enkele dagen later door Israël gearresteerd, berecht, geestelijk ziek verklaard en opgenomen in een psychiatrische kliniek. Op 14 mei 1974 werd hij naar Australië gedeporteerd nabij zijn familie voor verdere behandeling. Hij overleed in 1995.

Wat er ook van zij, de 47ste verjaardag van de aanslag op de moskee die in feite door een niet-Joodse christen werd gepland en uitgevoerd, bleek voor Grootmoefti Hoessein een ultieme gelegenheid te zijn  om andermaal scherp uit te halen naar de Joden van Israël. In zijn commentaar beschuldigde Hoessein Israël ervan dat het wil proberen om Jeruzalem om te turnen tot haar eeuwige hoofdstad en elke uiting van Arabische en islamitische cultuur in de stad wil uitwissen. Hij benadrukte:

“Het zijn niet enkel Al-Aqsa en de koepels die het islamitische karakter van de stad weergeven, maar elk deel van de heilige stad, elk overblijfsel van de stad en elke centimeter grond, getuigen van het feit dat het een Arabische en islamitische stad is, die diep geworteld is in de geschiedenis en de cultuur.

De enorme opofferingen van het Palestijnse volk doorheen de eeuwen heen zijn een duidelijk bewijs dat wij [de Palestijnen] de Al-Aqsa moskee en de heilige plaatsen van de islam en het christendom nooit zullen opgeven noch dat wij ooit het Arabische, islamitische en Palestijnse karakter van de stad zullen opgeven.”

De Grootmoefti werd in het verleden bij herhaling betrapt op het verspreiden van Jodenhaat en Israëlhaat. Zo werd hij op 8 mei 2013 voor korte tijd opgeleid door de Israëlische autoriteiten om ondervraagd te worden omtrent zijn betrokkenheid met de rellen op de Tempelberg. Meer recent, in een interview van 25 oktober 2015 met het Israëlische TV zender Kanaal 2, ontkende de Grootmoefti dat er op de Tempelberg ooit een Joodse tempel heeft gestaan.

Volgens moefti Hoessein stond er volgens hem “3.000 jaar geleden en 30.000 jaar geleden” reeds een moskee en dat is al zo “sinds de schepping van de wereld.” Over de Al Aqsa Moskee, die zoals bekend gesticht werd door kalief Umar ibn al-Khattab in de 7de eeuw na Chr., benadrukte de Grootmoefti dat “dit is de Al Aqsa Moskee die Adam, vrede zij met hem, of in zijn tijd, door engelen werd gebouwd.”

Arabische leiders van de Palestijnse Autoriteit beschuldigen voortdurend Israël dat het Jeruzalem en de Tempelberg tracht te “ver-Joodsen”. Nog maar de voorbije week beschuldigde de Palestijnse minister Adnan al-Husseini Joodse organisaties ervan dat ze plannen koesteren om de Al Aqsa Moskee in Jeruzalem te verwoesten en er in de plaats van een “denkbeeldige” Joodse Heilige Tempel te willen oprichten.

Ook in de Gazastrook werd de gisteren de 47ste verjaardag herdacht van de aanslag op de Al Aqsa Moskee. In een opgenomen toespraak die werd afgespeeld tijdens een aparte ceremonie in Gaza Stad, zei Khaled Meshaal, de in Qatar in ballingschap wonende Hamasleider, dat “de Palestijnen de Koran en de jihad omhelzen” en hij voegde eraan toe: “Het Palestijnse volk houdt de vinger aan de trekker en bereidt zich voor op de bevrijding van Palestina, Jeruzalem en de Al Aqsa Moskee”.

Palestijnse ambtenaren, leiders en ministers van de Palestijnse Autoriteit leggen om de haverklap op nergens gebaseerde en absurde verklaringen af met betrekking tot Israël’s intenties om de Al Aqsa Moskee te vernielen en te vervangen door een Joodse tempel. Een andere belachelijke bewering is dat de Israëliërs chemische middelen gebruiken die de funderingen van de moskee zodanig aanvreten opdat deze in elkaar zou zakken.

Intussen heeft de islamitische Wakf, die de site van Tempelberg is blijven beheren volgend op de hereniging van Jeruzalem in 1967, elk teken van oude Joodse aanwezigheid op de Joodse heilige site laten verwijderen. Kortom: de Palestijnse moslimleiders willen behouden wat islamitisch zou zijn en tegelijk vernielen wat al duizenden jaren Joods is.

1 aprilgrap (2013) in Israël: De Rotskoepel boven de Kotel heeft pootjes gekregen 🙂
rotskoepel-satire