Palestijnse minister: ‘Er is geen enkel bewijs voor oude Joodse aanwezigheid in Jeruzalem’

Adnan al-HusayniRio de Janeiro, Brazilië, 19 augustus 2016. De Palestijnse minister voor Jeruzalem Zaken Adnan al-Husseini heeft zonet de gouden medaille ontvangen in “liegen, bedriegen en misleiden“. In de finale versloeg hij nipt PA-president Mahmoud Abbas die het met zilver moet stellen. PA-vredesonderhandelaar Saeb Erekat van de PLO en Jibril Rajoub, de voorzitter van het Palestijns Olympisch Comité, kregen beiden brons.

Adnan al-Husseini, de minister voor Jeruzalem Zaken in de regering van de Palestijnse Autoriteit, heeft op donderdag 18 augustus ’16 de Joodse organisaties ervan beschuldigd dat zij de Al-Aqsa moskee  op de Tempelberg in Jeruzalem willen verwoesten en vervangen door een ‘imaginaire’ Joodse Heilige Tempel. De moskee is van oorsprong een Byzantijnse christen kerk maar werd omstreeks 690 na Chr. ge-islamiseerd.

In een gesprek met een Palestijnse krant die verbonden is met Hamas, beweerde al-Husseini dat Israël zich bewust is van het feit dat de verwoesting van de Al-Aqsa Moskee zal resulteren in een vuurstorm die zich over het hele land zou verspreiden. Maar ondanks het feit dat Israël zich daarvan bewust is, vervolgde hij, is het Israëlische beleid erop gericht om met voorbedachte rade de “oorspronkelijke” inwoners van Jeruzalem uit hun huizen te verdrijven, met inbegrip van het platbulldozeren van hun huizen en hen zware taksen op te leggen.

Al-Husseini heeft de UNESCO, de culturele organisatie van de Verenigde Naties, opgeroepen  om onmiddellijk op te treden tegen de opgravingen die Israël uitvoert in de Oude Stad van Jeruzalem. Israël, zo beweerde hij, graaft tunnels in het gebied in een poging om historisch bewijs te vinden voor Joodse aanwezigheid in het gebied, “maar hebben daarin gefaald ondanks hun vele pogingen om de geschiedenis en die van de Palestijnse historische sites te vervalsen”.

Abu al-SimpelEen voorouder van minister Adnan al-Husseini, de Palestijn Abu al-Simpel, leefde reeds 200.000 jaar geleden in een houten moskee op de Tempelberg in Jeruzalem…

Palestijnse ambtenaren, leiders en ministers van de Palestijnse Autoriteit leggen om de haverklap op nergens gebaseerde en absurde verklaringen af met betrekking tot Israël’s intenties om de Al Aqsa Moskee te vernielen en te vervangen door een Joodse tempel.

Een andere belachelijke bewering is dat de Israëliërs chemische middelen gebruiken die de funderingen van de moskee zodanig aanvreten opdat deze in elkaar zou zakken. Intussen heeft de islamitische Wakf, die de site van Tempelberg is blijven beheren volgend op de hereniging van Jeruzalem in 1967, elk teken van oude Joodse aanwezigheid op de Joodse heilige site laten verwijderen.

Het Israëlische beleid, in een poging om de Wakf verzoenen, treedt discriminerend op tegen de Joden. Zij beperkt op bepaalde tijden het aantal Joodse gelovigen dat toegang krijgt tot de Tempelberg om aldus een conflict met moslims te voorkomen. Zij sluiten de Tempelberg dikwijls af voor Joden in antwoord op moslimrellen, hoewel bewezen is dat de moslimrellen op voorhand werden gepland met het specifieke doel om de Joden te weren van het tempelcomplex.

abbas-lies