Turkije heeft de meeste antisemieten en racisten in Europa

antisem5Ankara, Turkije, 2 april 2015. Ondanks de exodus van de Turkse Joden en voortdurende anti-Israël tirades, verklaarde vice-premier Bülent Arınç: “Niemand is Turkije is antisemitisch. De meeste Turkse mensen reageren enkel stevig tegen de Israëlische regering.” [beeldbron: Politcal Theology Today ]

In Europa zijn in Turkije antisemitisme en racisme het meest verbreid. Dat bewijzen twee internationale studies. Dat zou alarmerend genoeg moeten zijn voor plannen om antisemitische en racistische Turken visumvrijheid te verlenen en het land in de EU op te nemen.

Turkije staat in Europa op plaats 1 van Joden hatende landen volgens de wereldkaart van het antisemitisme. De Jodenhaat in Turkije bedraagt met constant toenemende percentages inmiddels 71%. Dat betekent dat 35 miljoen Turken antisemieten zijn. Dat zijn schokkende cijfers, die in principe de opname van dit half Aziatische land in de EU verbieden, want geen enkel Europees land zou aan met bruin nazi gedachtegoed besmette mensen een thuis moeten bieden.

antisemitismOok met betrekking tot het racisme behoort Turkije tot de vooraanstaande landen in Europa. Bijna 30% van alle Turken zijn racisten en ze verslaan daarmee meer dan duidelijk de Duitsers of de Oostenrijkers. Dat blijkt uit de wereldkaart van het racisme.

In Oostenrijk is het racisme zo zwak vertegenwoordigd dat het bijna niet meetbaar is en zelfs Duitsland ligt slechts tussen 5% en 9,9%, waarvan de meeste racisten echter vermoedelijk uit het Mohammedaanse bevolkingsdeel afkomstig zullen zijn.

door redactie Schweiz Magzazin


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Schweiz Magazine van 6 augustus 2016.
bron-logo