Palestijnse vredesonderhandelaar noemt uitschakeling van moordenaar van rabbijn een ‘misdaad’

human-shields2De vuile guerillaoorlog van Hamas is dezelfde van ISIS aka Daesh

Toponderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit in het vredesproces met Israël, veroordeelde gisteren de Joodse staat voor het doden van de Hamas terrorist die in het begin van deze maand een rabbijn vermoordde. Volgens het bericht in The Algemeiner noemde Saeb Erekat van de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie) de inval van het IDF, waarbij de 29-jarige Mohammed Fakih omkwam toen hij zich verzette tegen zijn arrestatie, “een misdaad”. Over de feitelijke “misdaad” van de Hamasterrorist repte Saeb Erekat met geen woord.

rabbi-Mick

Eerder, op vrijdag 1 juli 2016, werd de 48-jarige rabbijn Michael ‘Miki’ Mark (plaatje rechts) vermoord. Toen de rabbijn met zijn gezin in hun auto doorheen de Hebron Heuvels in Judea op weg was naar een sabbat diner, werden ze voorbijgestoken door de wagen van Hamasmilitant Mohammad Fakih die tijdens het inhaalmanoeuvre ruim 20 schoten lostte naar de Joodse familie en vervolgens wegraasde.

De rabbijn, die tevens directeur-generaal is van de Yeshiva Otniel, overleefde de aanslag niet. Zijn echtgenote, Havva Mark, werd zwaar gewond alsook twee van zijn tien kinderen, Tehila, 14 jr. en Pdaya, 15 jaar oud, die allen inmiddels hersteld zijn.

Ondanks het antwoord van Erekat, beschuldigde een familielid van de terrorist Mohammed Fakih – naar wie Hamas refereerde als de “held van de Otniel aanslag” – de strijdkrachten van de Palestijnse Autoriteit, omdat zij inlichtingen omtrent de whereabouts van de terrorist zouden doorgespeeld hebben aan Israël die uiteindelijk tot diens dood leidde. In Dura, het dorp van Fakih, werd een algemene staking afgekondigd om zijn dood te eren.

De inval waarbij Mohammed Fakih werd gedood, was het hoogtepunt van een gezamenlijke operatie van het Israëlische leger, de Shin Bet en de Israëlische politie. Sinds de dodelijke raid op het gezin van rabbijn Michael Mark de Israëlische inlichtingendienst de infrastructuur van Hamas in Judea & Samaria, aka de Westelijke Jordaanoever, binnenstebuiten gekeerd. Op dinsdagavond overvielen vereende strijdkrachten het Palestijnse dorp Tzurif in de buurt van Hebron, waar de terrorist Mohammed Fakih was ondergedoken en zich verschanst had in een woning van waaruit hij de Israëlische strijdkrachten onder vuur nam. Hij werd gedood in het vuurgevecht dat volgde toen hij zich tegen zijn arrestatie verzette.

Mohammed FakihVolgens Hamas stierf de “held van de Otniel aanslag”, moedjahedien Mohammed Fakih, een eervolle ‘martelarendood’

Volgens de Shin Bet, had Fakih in het verleden in de gevangenis gezeten voor zijn activiteiten in de Gazaanse terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ), onder meer op beschuldiging van het smeden van plannen van terreuraanslagen tegen Israëliërs. Toen hij in de cel zat verschoof hij zijn loyaliteiten en werd lid van Hamas.

Opmerkelijk: Tijdens de inval van dinsdagavond werden Fakih’s medeplichtigen aan de moord op rabbijn Mark gearresteerd. Onder de gearresteerden bevonden zich Mohammed Amira, die ook had deelgenomen aan de aanslag en leden van een andere terreurcel die de twee Palestijnen hadden opgehitst. De 38-jarige Amira was lid van de nationale veiligheidstroepen van de Palestijnse Autoriteit, dezelfde PA waarvoor Saeb Erekat optreedt als afgevaardigd woordvoerder en toponderhandelaar voor vrede met Israël is [..]

Amira werd ongeveer drie dagen na de aanslag gearresteerd en tijdens zijn verhoor bekende hij de auto bestuurde waaruit door een venster Mohammed Fakih de fatale schoten afvuurde op de auto van de Joodse familie. Hij leidde ook de Shin Bet naar het voertuig en het wapen die werden gebruikt tijdens de aanslag.

terreurcelEen terreurcel van Hamas op de West Bank ontmaskerd

Eveneens gearresteerd was Tzahiv Fakih, broer van Mohammed, die bekende dat hij zijn broer had geholpen te verberegen en de wapens in zijn bezit te verstoppen. Een neef van de dader, Ma’ez Fakih, werd eveneens gearresteerd, die bekende dat hij de Palestijnse moordenaar aan een onderduikadres had geholpen de dagen die onmiddellijk volgden na de terreuraanslag. Nog andere familieleden, werden opgesloten en ondervraagd omtrent hun betrokkenheid is het helpen verbergen van Fakih na de aanslag.

Volgens het bericht van NRG reageerde de familie van rabbijn Mark op het nieuws van de inval met een mengeling van opluchting en woede. Ze waren blij dat de mensen die verantwoordelijk zijn voor de moord op het gezinshoofd van hun huishouden werden aangehouden, maar woedend op de ontdekking dat één van de daders in dienst was van de Palestijnse veiligheidstroepen – en bij de onthulling dat anderen opgesloten zaten in en weer werden vrijgelaten uit een Israëlische gevangenis.

Hieronder een persbericht van de Qassam Brigades, de militaire vleugel van Hamas, van woensdag 27 juli 2016 naar aanleiding van de dood van hun militant eerder die ochtend. Volgens de Brigades (voor wat dat waard is) verzette de 29-jarige Mohammed Jebara Al Fakih zich fel tegen zijn aanhouding en verschanste zich 7 uren lang in zijn woning van waaruit hij de Israëlische soldaten onder vuur nam. Uiteindelijk bestookte het IDF het huis met verscheidene missiles waardoor Fakih onder het neervallend puin de “martelarendood” stierf:
fakih

‘Hamas is ISIS, ISIS is Hamas’
Een tijd geleden maakte premier Benjamin Netanyahu in een opgemerkte toespraak op de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties, de vergelijking van “Hamas is ISIS, ISIS is Hamas“. En inderdaad, zonder twijfel zijn ISIS (aka Daesh) en Hamas de twee zijden van dezelfde munt, geboren in de schoot van de soennitische Moslim Broederschap.

Netanjahoe zei toen op 29 september 2014 in de VN: “Hamas is ISIS, en ISIS is Hamas. Zij delen allen dezelfde ideologie. Zij willen allen een globale militante Islam oprichten, waar geen plaats voor vrijheid is. Dat is waarom de strijd van Israël tegen Hamas niet [enkel] onze strijd is: het is jullie strijd. Onze strijd tegen Hamas vandaag kan morgen jullie strijd worden.”

In een interview van 18 juli 2016 met NDTV, een Indisch televisiestation in New Delhi, dat hem werd afgenomen op zijn onderduikadres in Doha, Qatar, werd Khaled Meshaal, de leider van het politburo van Hamas, hierover gepolst:

Khaled Meshaal, 18 juli 2016“Premier Netanjahoe van de bezettingsmacht en de Israëliërs gooien dergelijke beschuldigingen naar de Palestijnen omdat zij de echte terroristen zijn. Er is een groot verschil tussen een bevrijdingsbeweging die een inherent recht uitoefent om een bezetting te trotseren en extremistische bewegingen die lukraak doden.”

Echter, wie er het Charter van Hamas uit 1988 op naleest, concludeert precies net het tegenovergestelde. Zo bijvoorbeeld dit uit Artikel 7 van het Charter:

charter3