Het nieuwste humanitaire recht: gratis transport voor wie gevangen Palestijnse terroristen wil bezoeken

busesHet Internationale Rode Kruis organiseert al jaren twee keer per maand gratis busvervoer voor familieleden die Palestijnse gevangen terroristen en massamoordenaars in Israëlische cellen wensen te bezoeken [beeldbron: Palestinian Ma’an News Agency]

Palestijnse Arabieren hebben een nieuw ‘mensenrecht’ toegevoegd aan hun steeds langer wordende lijst van bijzondere privileges vergeleken met alle andere vluchtelingen in de wereld. Zo regelde het Internationale Comité van het Rode Kruis [ICRC] jarenlang gratis het vervoer voor de Palestijnen die hun familieleden in Israëlische gevangenissen wensten te bezoeken en dat twee keer per maand.

Deze maand echter, hebben zij het aantal bezoeken pêr maand verlaagd tot slechts een keer. Bovendien moeten de families thans hun eigen transportkosten betalen willen zij hun terroristische zoons of vaders zien. Het Rode Kruis heeft begrotingsproblemen aangehaald voor deze wijziging. Dat is de betrokken families in het verkeerde keelgat geschoten die zich blijkbaar maar niet kunnen inbeelden dat het Rode Kruis andere meer belangrijke functies heeft dan het vervoer te regelen voor bezoeken aan veroordeelde terroristen in gevangenissen.

Het ICRC sponsorde twee keer per maand het bezoeken aan gevangenen die vrouwen zijn en minderjarige jongeren onder de 18 jaar omdat er relatief weinig van hen zijn. Volgens B’Tselem, zaten er eind april 2016 414 minderjarigen opgesloten in de gevangenis. Het aantal Palestijnen in Israëlische gevangenissen is gestegen van ca. 5.200 tot ongeveer 6.300, sinds de ‘Messen Intifada’ in september 2015 was begonnen.

hamas-messenBarbaarse 7de eeuwse Palestijnen banen zich al slaande, stekend, hakkend en zelfexploderend een weg naar het islamistisch kalifaat ten koste van het bloed van het volk van Israël…

De minderjarige -18 jarigen werden meestal geïnterneerd voor het plegen van gewapende overvallen, stenen- en brandbommen gooien naar burgers en militairen en voor het aanvallen van Joden met messen, machetes en bijlen. Beruchte minderjarige 17-jarigen die dankzij de acties van dappere Israëliërs hun aanslagen niet overleefden en langdurige opsluiting bespaard bleven  zijn bv. hier, hier en hier te lezen.

Palestijnen zijn consistent verreweg de grootste ontvangers geweest van internationale humanitaire hulp per hoofd van de bevolking, en dat jaar na jaar sinds de uitvinding in 1950 van de Palestijnse “vluchteling” door de internationale gemeenschap om politieke anti-Israël motieven. Met als direct gevolg dat een hele samenleving werd opgebouwd die teert op dat artificiele vluchtelingen “recht”, waarvan ze geloven dat ze deze gratis diensten van de wereld voor eeuwig en altijd hebben “verdiend”.

Echter, wanneer wordt bespaard op een of ander gratis hulpprogramma schreeuwen ze meteen moord en brand, beginnen protesten, die vaak bijzonder gewelddadig worden en krijgen meestal uiteindelijk hun zin en grabbelen schaamteloos het geld weg dat veel beter besteed kon  worden aan échte humanitaire crisissen in de wereld.

Hieronder een grafiek van EoZ over de periode van 2004 tot en met 2013. Daaruit blijkt dat Palestijnse vluchtelingen veruit de meeste internationale hulp per inwoner krijgen van alle andere vluchtelingen ter wereld en dat tot in der eeuwigheid terwijl de hulp aan al die andere vluchtelingen in de tijd beperkt is.  percap1