Parlementslid Glick: Meer huizen bouwen in Judea & Samaria is het enige antwoord op de Palestijnse terreur

settleDe Palestijnen werken graag in de woningbouw voor de Israëliërs. Ze hebben werk, verdienen drie keer meer dan in Palestijnse loondienst en maken grapjes zoals: “In feite bouwen wij hier aan onze toekomst, want als  we ooit de Joden hebben verjaagd zijn die woningen van ons!”

Parlementslid Yehuda Glick (Likoed partij) heeft op zondag 3 juli opgeroepen tot meer bouw in Judea en Samaria in reactie op het recente terrorisme en hij vertelde aan Arutz Sheva dat dit de enige manier is om het Palestijns Arabische terrorisme te verslaan.

Rabbijn Glick, een inwoner van de Israëlische gemeente Otniel (nabij Hebron, Judea), sprak op de begrafenisplechtigheid ter ere van zijn medebewoner in Otniel, rabbijn Michael ‘Miki’ Mark, die afgelopen vrijdag voor de ogen van zijn gezin werd vermoord:

“We zijn er kapot van. We zijn uitgeput en lijden ontzettend veel pijn. We huilen vandaag over het verlies van een groot man in elke zin van het woord – maar we moeten met grote vastberadenheid overwinnen door verder te doen waar we mee bezig zijn, door een nieuwe woning toe te voegen, door het opleggen van de Israëlische wet over heel Judea en Samaria en zenden bij deze een duidelijke boodschap aan al onze vijanden: Wij zijn hier en we blijven hier en zijn niet van plan om hier weg te gaan.

Als u met ons wilt samenleven in vrede, dan is dat geweldig. Zo niet, dan zullen we het terrorisme hard bevechten [in het bijzonder] diegenen die de aanslagen uitvoeren, diegenen die terroristen uitsturen om aanslagen te plegen en diegenen die aanzetten tot terrorisme. Wij zullen [huizen] bouwen – dàt is het belangrijkste. De grote [spirit] levenskracht die hier leeft, zal die monsters verslaan die ons trachten uit te roeien.

De kracht van het licht en de kracht van de liefde zijn vele malen sterker dan de kracht van de duisternis. De kracht van de liefde, [huizen] bouwen, tot groei en bloei brengen, zullen gemakkelijk de krachten van het kwade overwinnen.”

Rabbijn Yehuda GlickRabbijn Yehuda Glick werd anderhalf jaar geleden zelf het slachtoffer van een aanslag. Op 29 oktober 2014 werd hij door een terrorist van de Islamitische Jihad (PIJ) neergeschoten toen hij het Begin Center in Jeruzalem verliet waar hij een conferentie bijwoonde over de Joodse aanwezigheid op de Tempelberg onder de titel “Israel returns to the Temple Mount”. Rabbijn Yehudah Glick, is ondermeer de voorzitter van Temple Mount Faithful organisatie en van het LIBA Initiatief voor Joodse Vrijheid op de Tempelberg.

Gelukkig herstelde de rabbijn zich en hernam zijn activiteiten, in tegenstelling tot de dader die toen ter plaatse werd uitgeschakeld. Sinds 25 mei 2016 zetelt de rabbijn voor de Likoed partij van zijn voorman premier Benjamin Netanjahoe in de Knesset, het Israëlische parlement.