Duitse Joden waarschuwen voor islamitische immigratie: ‘Het gevoel van veiligheid is ooit wel groter geweest’

islam-migrantNogal wat moslim immigranten die dagelijks vanuit het Midden-Oosten in Duitsland toestromen blijken niet zo heel “kosjer” op de graat te zijn… [beeldbron: Alya Express]

Berlijn/Wenen – Nu valt ook bij de (Duitse) Centrale Raad van de Joden het kwartje – steeds meer “vluchtelingen” zijn niet automatisch een “verrijking”, maar kunnen ook een duidelijke bedreiging vormen.

De president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland waarschuwt in ieder geval plotseling voor de ongebreidelde immigratie naar Duitsland – letterlijk: “De vluchtelingen komen grotendeels uit landen die grote vijanden van Israël zijn.” Het gevaar van een nieuw antisemitisme zou bestaan. Bij veel “vluchtelingen” zouden haat op Joden en intolerantie vaste bestanddelen van hun cultuur zijn.

Tijdens een voordracht aan de Katholieke Academie in München stelde de president van de Centrale Raad van de Joden in Duitsland, Josef Schuster, veeleer gelaten vast: “Het gevoel van veiligheid was wel eens groter.” De angst van de Joodse medeburgers zou daarom “wel degelijk gemotiveerd zijn.” Er zou onder veel jonge moslims in Duitsland een “behoorlijk ontwikkeld antisemitisme” te herkennen zijn.

Zo zien dat overigens ook Joodse burgers in Oostenrijk, die de nauwelijks afgeremde immigratiegolf als “wel degelijk gevaarlijk” kwalificeren. Zo verklaarde de president van de Israëlische Cultuurgemeente, Oskar Deutsch, al in de winter: “Oostenrijk staat bij de opname van de vluchtelingen aan de rand van zijn capaciteiten.”

Deutsch waarschuwde eveneens voor de gevolgen van de immigratie van radicale islamieten: ze zouden hem “meer zorgen baren dan ´traditionele´ vormen van antisemitisme bij Europees extreemrechts.” Het radicaal islamitische antisemitisme zou geen genoegen nemen met “hate speech”, maar zou ook in staat zijn tot “hate crime”.


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op de Duitse nieuwssite Zuerst! van 1 juli 2016.
bron-logo

Advertenties