Opnieuw een Israëlische rabbijn doodgeschoten en drie gezinsleden gewond in het gebied van Hebron

autoOp vrijdag 1 juli 2016 werd één Israëliër gedood en drie andere inzittenden gewond, toen zij in hun auto over Route 60 doorheen de Hebron Heuvels in Judea reden en door een Palestijn vanuit een voorbijrijdende wagen onder vuur werden genomen [beeldbron: IDF].

Rabbijn Michael ‘Miki’ Mark (plaatje rechts), 48 jaar oud en vader van tien kinderen, die tevens directeur-generaal is van de Yeshiva Otniel, overleefde de aanslag niet. Zijn echtgenote werd zwaar gewond en in allerijl in kritieke toestand opgenomen in Hadassah Medisch Centrum in Ein Karem.

Rabbijn Michael 'Miki' MarkTwee van zijn kinderen, Tehila, 14 en Pdaya, resp. 15 jaar oud, werden eveneens gewond uit de wagen gehaald, die als gevolg van de beschieting crashte aan het kruispunt van Aduraim op Route 60. Tehila kreeg een kogel in de buik en er wordt gevreesd voor haar leven. De jongen raakte slechts licht gewond.

Een woordvoerder van het IDF bevestigde de aanslag en vertelde dat de Palestijnse schutter ruim twintig schoten had gelost terwijl hij de wagen van het Israëlische gezin passeerde en nadien op de vlucht sloeg.

Het incident vond plaats op zowat 15 kilometers ten zuiden van Kiryat Arba (nabij Hebron) waar op donderdagochtend 30 juni het 13-jarige meisje Hillel Yafa Ariel in haar slaapkamer werd doodgestoken door een Palestijn afkomstig uit het naburige dorp Arabische dorpje Bani Naim. De 17-jarige dader werd toen ter plaatse uitgeschakeld.

Na de aanslag op het gezin van rabbijn Mark werd de omgeving van Hebron afgesloten in de hoop om de schutter te vinden die tot op dit ogenblik nog steeds spoorloos is. Sinds september 2015 werden bij Palestijnse aanslagen tot op heden 40 mensen vermoord en ruim 430 anderen gewond.

 

Advertenties