Dertienjarig meisje door Palestijnse terrorist doodgestoken in Kiryat Arba nabij Hebron in Judea

abbas-mes

Een tienermeisje werd deze donderdagochtend van 30 juni vermoord in Kiryat Arba nabij Hebron in Judea, toen een terorist haar huis binnenbrak en het meisje neerstak terwijl ze in haar bed lag te slapen. Een tweede slachtoffer werd zwaar gewond.

Een woordvoerder van Kiryat Arba vertelde dat een Palestijnse terrorist erin geslaagd was om over het veiligheidshekken te klauteren van de Israëlische gemeente en toesloeg in een privéwoning in de wijk Ramat Mamre (Givat Harsina).

Hillel Yafa ArielDe nooddienst van de MDA werd deze ochtend omstreeks 9u (locale tijd) opgeroepen nadat een terreuraanslag was gepleegd. De twee slachtoffers werden in allerijl overgebracht naar een ziekenhuizen in Jeruzalem. Hillel Yafa Ariel, een 13-jarig meisje (plaatje rechts), werd de eerste hulp verleend maar overleed later in het Shaarei Tzedek hospitaal van Jerusalem.

Het tweede slachtoffer, een 31 jarige man die deel uitmaakte van de locale veiligheidsdienst, werd eveneens aangevallen maar slaagde erin om ondanks zijn verwondingen de terrorist dood te schieten. De Israëlische man werd nadien in kritieke toestand overgebracht naar het Hadassah Ein Karem hospitaal in Jeruzalem. De Palestijnse terrorist werd later geïdentificeerd als Muhammad Taraireh, een 17-jarige inwoner van het naburige dorp Bani Naim.

Op de website van Ma’an News, dat haar geld vooral haalt bij gulle westerse donoren, sprak de engelstalige sectie over een niet bij leeftijd genoemde Palestijn, maar op de Arabisch-talige sectie klonk het ondubbelzinnige “17-jarige shahid (=’martelaar’) gedood in Hebron“. Een opmerkelijk verschil, of hoe Ma’an News haar westerse geldschieters om de tuin leidt door in het Engels ogenschijnlijk niemand te willen schofferenmaar voluit de kaart van de jihad trekt op haar Arabisch-talige sectie, er vanuit gaande dat niemand in het Westen deze Arabisch-talige sectie leest.

Het meisje werd in haar slaapkamer overvallen en vermoord…
bedroom2