Uitspraak van Rechtbank in Parijs: ‘Er is geen enkel bewijs dat Arafat werd vermoord’

Palestijnse ‘historici’ slaan tilt: “De Joden hebben niet alleen de eerste Palestijn Jezus Christus vermoord, maar ook zijn ware profeet Sint Yasser Arafat vergiftigd met polonium 210!” De officiële krant van de Palestijnse Autoriteit schreef op 6 mei 2013: “De Palestijnen zijn Jezus’ nakomelingen en het verhaal van Jezus is het verhaal van het Palestijnse volk.”

Een Franse rechtbank heeft op vrijdag 24 juni 2016 geweigerd om het onderzoek te heropenen naar de dood van de voormalige Palestijnse terroristenleider Yasser Arafat temidden van verdachtmakingen dat hij was vergiftigd, zeggende dat er geen wettige grond bestaat voor een eventuele moordzaak. De Palestijnen beschuldigen tot op vandaag Israël van moord op Arafat.

Joods Actueel had reeds in december een studie verricht met besluit dat er geen voldende bewijzen waren in het zwitserse Arafatrapport voor vergiftiging door polonium. Uit het antwoord op een vraag om uitleg van de Belgische fysicadeskundige dr. Rudi Roth aan professor François Bochud, directeur van het onderzoekscentrum van het Universitair Ziekenhuis in Lausanne (CHUV) blijkt dat de conclusies van het rapport omtrent de vermeende poloniumvergiftiging van de Palestijnse leider Yasser Arafat niets om het lijf hebben.

Het kantoor van de procureur-generaal in Versailles zei vrijdag dat het Hof van Beroep de beslissing heeft bekrachtigd van rechters die de zaak onderzochten en hadden afgewezen, zeggende dat er geen bewijs is dat Arafat werd vermoord.

De drie rechters waren ondubbelzinnig en unaniem in hun besluit:

… qu’à l’issue des investigations (…), il n’est pas démontré que M. Yasser Arafat ait été assassiné par empoisonnement au polonium 210, et il n’existe pas de preuve suffisante de l’intervention d’un tiers qui aurait pu attenter à (sa) vie…

arafatxx

Wijlen Yasser Arafat was perfect tweetalig. In het Engels klonk het steevast: “Peace! Peace!” en in het Arabisch net iets anders: “Jihad! Jihad!”

Arafat stierf in het militair ziekenhuis Percy de Clamart in een voorstad van Parijs op 11 november 2004, nadat zijn gezondheid plotseling verslechterde. De oorzaak van zijn dood is nooit opgehelderd.

De weduwe van de Palestijnse leider, Suha Arafat, had in 2012 een klacht ingediend, nadat sporen van polonium 210, een zeer giftige radioactieve stof, werden gevonden op bezittingen van haar man. Haar advocaten kunnen nog in hoger beroep gaan tegen de uitspraak aan het Franse hoogste hof.

Video PA TV: Palestinian girl’s hate speech: “The Jews killed Arafat”