Petitie: Chefs van Palestijnse Televisie in Den Haag laten vervolgen voor oorlogsmisdaden +video

haat-TVEen wereldwijde campagne om de bazen van de Palestijnse televisie te vervolgen voor het ICC in Den Haag. Teken hier de petitie:
tvterror.info/en/#wpcf7-f76-o1

Het aanzetten tot haat en geweld op de Palestijnse nationale omroep heeft de afgelopen maanden weer nieuwe records gevestigd. In de huidige golf van terreur worden vele terroristen aangespoord tot actie na het zien van uitzendingen op de Palestijnse televisie die hen aanzetten en oproepen om expliciet Joden te vermoorden.

Daphne MeirZo bijvoorbeeld omtrent de moord op Daphne Meir uit Otniel. Op zondag 17 januari 2016 werd de 38-jarige Dafna Meir in haar woning in Otniel, ten zuiden van Hebron in Judea, doodgestoken door de 16-jarige Palestijnse terrorist Morad Bader Abdullah Adais. Dat gebeurde onder het oog van drie van haar zes kinderen.

Aan zijn ondervragers vertelde de moordenaar “dat hij op weg was om Joden te vermoorden nadat hij provocerende uitzendingen had bekeken op de Palestijnse televisie”.

De Israëlische NGO Shurat HaDin, die legale middelen inzet tegen sponsoren van terreur over de hele wereld, heeft de voorbije weken gewerkt om een  klacht neer te leggen tegen de bazen van de Palestijnse Televisie (PA TV), Riyad Al-Hassan en Ahmed Assaf. Het doel: om duizenden individuën te recruteren over de hele wereld om de klacht te onderschrijven die kan leiden tot de arrestatie en vervolging van de chefs van de Palestijnse nationale omroep.

haat

Shurat HaDin bereidt zich voor om de klacht in te dienen bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, na het samenstellen van een wereldwijde lijst van de aanklagers. De in Tel Aviv gevestigde burgerrechtenorganisatie merkt op dat er een precedent bestaat voor een klacht zoals deze: de chefs van televisie en radio in Rwanda [Radio Télévision Libre des Mille Collines – RTLM] werden berecht voor oorlogsmisdaden voor het aanzetten tot moord in de burgeroorlog die daar plaatsvond. Zij kregen levenslange gevangenisstraffen toebedeeld.

In de tussentijd, om aanklagers te werven, is Shurat HaDin een campagne gestart met de uitgave van een video, die lawaai zal maken: De video (onderaan) toont beelden van beroemde Amerikaanse tv-personaliteiten met nagesynchroniseerde voiceovers alsof ze oproepen om “moslims te doden”, bedoeld om de boodschap te benadrukken: “Op de Amerikaanse televisie zal nooit iemand oproepen om moslims te doden – maar op de Palestijnse televisie roepen zij elke dag op om Joden te doden”.

Nitsana Darshan-Leitner, voorzitster van Shurat HaDin, zei:

Nitsana Darshan-Leitner“Het huidige terrorisme is geen terrorisme van individuen – het is duidelijk een televisie terrorisme. Als de officiële Palestijnse televisie haar kijkers hersenspoelt met de boodschap dat het noodzakelijk is om Joden te vermoorden – gaan ze dat ook daadwerkelijk doen en uitvoeren. Wij moeten het extremistische aanzetten [tot haat en geweld jegens Joden] in hun moskeeën en op stadspleinen aankaarten. Vandaag moeten wij de chefs van de Palestijnse Omroepmaatschappij stoppen.

De moordenaars hebben zelf toegegeven dat de PA TV hen heeft aangezet om te vermoorden. Wij roepen al diegenen op die het terrorisme willen stoppen, in Israël en in de hele wereld, om zich aan te sluiten bij de klacht. Als we dit niet doen, is de volgende moord slechts een kwestie van tijd en dat niet alleen in Israël…”

Video: “The Things American TV Would Never Say About Muslims!”