Gaza Unplugged afl.138: Blokkade van Gaza zo lek als een zeef, met de groeten van Israël

UNRWA-tweet Misleidende propaganda van de UNRWA, tweet van 17 juni 2016 [beeldbron: UNRWA]

De anti-Israëlische sien onder het mom van pro-Palestinisme, blijft ons dagelijks systematisch en schaamteloos bestoken met misleidende propaganda zoals de tweet van de UNRWA hierboven aantoont. Een voorbeeld is dit bericht van 6 juni 2016 op de Israëlbashing site The Electronic Intifada, een veel geprezen en geciteerde bron door linkse nitwits in het Westen. Haal de kleenex maar al boven:

“Maar ik denk aan die 1,8 miljoen mensen die in de val zitten in Gaza. Ik denk aan al die moeders die hun kinderen niet meer gezien hebben, de ouderen, de kinderen die dringend medicijnen nodig hebben, de studenten, de zakenmensen, de natie. Ik denk aan dat vreselijke getto. Waar elders zouden dergelijke leefomstandigheden getolereerd worden?”

kerem10Bij wijze van contrast deze tweet van COGAT van 7 juni 2016 [beeldbron: COGAT]

De volledige waarheid ga je nooit lezen op de site van UNRWA, de Palestijnse hulporganisatie van de VN ‘alleen voor en door eigen volk’, noch op sites zoals The Electronic Intifada, die beiden geleid worden door Gazaanse Palestijnen. Gaza, dat al negen jaar lang gebukt gaat onder het repressieve regime van Hamas die de Strook en het eigen volk in een ijzeren greep houdt en zelf de berichten opstelt en of censureert die bestemd zijn voor het Westen.

De Australische blogger Israellycool, die sinds jaar en dag in Israël woont, toog naar de Kerem Shalom grensovergang [aka Kerem Shalom Crossing] tussen Israël en Gaza, de doorgang enkel bestemd voor goederen. De andere doorgang Erez [aka Erez Crossing] in het noorden van Gaza is enkel bedoeld voor mensen.

Israellycool maakte een beeldverslag van de dagelijkse goederentrafiek die Gaza binnenrijdt onder de coordinatie van COGAT [Coordination of Government Activities in the Territories] die toezicht houdt over de implementatie  van het burgerlijk en humanitair beleid in Judea & Samaria (aka de West Bank) en in het bijzonder naar de Gazastrook.

Foto’s van Israellycool, een beeldverslag uit de eerste hand omtrent nieuws uit Gaza waar u nooit wat over hoort in uw locale westerse pers, noch NL en noch BE:

cogatAlle dagen van het jaar zendt COGAT reusachtige vrachtwagenladingen naar de Strook. Ongeacht of Hamas (of één van het dozijn neven terreurgroepen) Israël blijft bestoken met mortiergranaten, raketten en aanslagen pleegt jegens de Joodse staat, en aanvalstunnels graaft, rijden non-stop goederentrucks met materialen allerhande de Strook binnen.

kerem02

kerem06

cogat

kerem04

cogat