Belgische parlementsleden steunen kandidatuur aartsterrorist Barghouti voor Nobelprijs voor de Vrede

jodenhaatmadeB

Een campagne om aartsterrorist Marwan Barghouti voor te dragen voor de Nobelprijs voor de Vrede, heeft onlangs een nieuwe impuls gekregen toen vooraanstaande Belgische parlementsleden vanuit het hele politieke spectrum hun steun hebben aangekondigd voor hun nominatie van Barghouti. Eerder had de Palestijnse Autoriteit, geleid door Mahmpoud Abbas, Barghouti voorgedragen en hij werd daarin begin mei gesteund door verschillende parlementaire en facties in het Europees parlement.

Volgens de krant Le Soir, een franstalige Belgische krant, hebben zes bekende parlementsleden waaronder Gwenaëlle Grovonius (PS), Dirk Vandermaelen (SPA), Vincent Van Quickenborne (VLD), Piet de Bruyn (NVA), Nadia El Yousfi (PS), Jean-Marc Delizée (PS) en Benoît Hellings (Ecolo), een brief ondertekend waarin zij zeggen de kandidatuur te steunen van de Palestijnse gevangene Marwan Barghouti voor de Nobelprijs voor de Vrede 2016.

“Marwan is een verkozen vertegenwoordiger van de Palestijnse natie en was het eerste parlementslid dat gearresteerd werd [door Israël]… Hij is een democraat die de mensenrechten verdedigt in het bijzonder vrouwenrechten.

Marwan BarghoutiHij was actief betrokken in het promoten van politiek en religieus pluralisme en is in die hoedanigheid een belangrijke acteur voor de toekomst van het gebied dat meer dan ooit onderling verdeeld is. Vrede eist de vrijlating van Marwan Barghouti en van de politieke gevangenen en meer in het algemeen de vrijheid van het Palestijnse volk dat decennia lang leeft onder de bezetting.

Door de Nobelprijs voor de Vrede te schenken aan iemand die de strijd voor vrijheid van het Palestijnse volk belichaamt, maar ook hun verlangen om vrede te bereiken,  een leider die de Palestijnen kan verenigen rond een politiek project dat duidelijk een tweestatenoplossing omvat gebaseerd op de 1967 grenzen, die meer dan ooit bedreigd wordt door kolonisatie en het gebrek aan een politiek vooruitzicht, kan het Comité voor de Nobelprijs helpen om de onmisbare hoop te doen herleven om aldus uit de huidige impasse te geraken.”

Premier Hamdallah steunt Belgisch/Franse campagne
Premier van de Palestijnse Autoriteit (PA) Rami Hamdallah heeft op donderdag 16 juni 2016 enkele Franse steden geloofd die hun steun hadden uitgesproken voor de “gevangenenleider” Marwan Barghouti, zoals hij dat uitdrukte. Hamdallah deed een aantal uitspraken tijdens een bijeenkomst in Ramallah waar hij een delegatie van burgemeesters uit Frankrijk ontmoette die hem het ere-burgerschap uitreikten van hun stad. Hamdallah bedankte hen voor de eer en verwelkomde de campagne zeggende dat…

“[..] Barghouti is een symbool van de Palestijnse Gevangenen Beweging. Het Palestijnse leiderschap is vastberaden en benadrukt dat er geen vrede zal zijn [met Israël] zolang niet alle Palestijnse gevangenen in Israëlische gevangenissen worden vrijgelaten, sinds de gevangenen het recht op zelfbeschikking verdedigden en een eigen onafhankelijke staat willen stichten.”

Wanneer premier Hamdallah de vrijlating eist van “alle Palestijnse gevangenen in Israëlische cellen” bedoelt hij dus wel degelijk “alle”. Sommigen denken en zeggen dat er enkel terroristen zitten opgesloten. Echter er zitten niet enkel terroristen opgesloten maar ook de gevangenen van gemeenrecht zoals dieven, moordenaars, oplichters,  souteneurs, verkrachters enz. en die moeten “allemaal” vrijgelaten worden vindt het Palestijnse leiderschap.

Overigens was Israël eerder bereid om Marwan Barghouti vrij te laten op bepaalde voorwaarden. Op zaterdag 5 januari 2008 kondigde de Israëlische onderminister van Defensie Vilnai aan om Barghouti te ruilen voor de sinds juni 2006 ontvoerde Israëlische soldaat Gilad Shalit. Maar gijzelaar Hamas die de soldaat ergens had verstopt in de Gazastrook, weigerde en zal pas veel later intsemmen met de vrijlating van de soldaat. Op 18 oktober 2011 werd Shalit vrijgelaten, in ruil voor 1.027 Palestijnse gevangen terroristen en massamoordenaars waarvan 1000 mannen en 27 vrouwen.

Palestijnse gevangenen
Volgens cijfers van het IPS (Israel Prison Service) zaten in juni 2015 ongeveer 4.500 Palestijnen opgesloten in Israëlische gevangenissen waarvan ruim de helft met ‘bloed aan de handen’. Dat is relatief weinig vergeleken met landen zoals België (11.769 gevangenen – bron) en Nederland (ca. 14.000 – bron) te bedenken dat de Palestijnen, meer in het bijzonder de Arabische wereld, al sinds 1948 op voet van oorlog leven met de Joodse staat Israël.

Volgens de website van B’Tselem, zouden er echter 5.442 Palestijnen in een Israëlische cel zitten. Maar dat is dan wel het totale aantal Palestijnen in Israëlische gevangenschap en dit cijfer gaat niet enkel om terroristen maar ook over ‘gewone’ gevangenen van gemeen recht (dieven, verkrachters, oplichters enz.) Dat cijfer zou, nog steeds volgens B’Tselem, eind november 2015 zijn opgelopen tot 5936 Palestijnen in Israëlische cellen.

De overgrote meerderheid van deze gevangenen heeft wel degelijk een proces gehad en werd  veroordeeld. Het aantal gevangenen dat nog geen proces heeft gehad stond volgens B’Tselem, per 31 juni 2015 op 370 gevangenen, minder dan 10 procent dus van het totaal.

‘Marwan Barghouti for President?’
De Palestijnse leider van Al Fatah Marwan Barghouti (°06.06.1959)  wordt algemeen beschouwd als de leider van de Eerste en de Tweede ‘Al Aqsa’ Intifada en werd in 2002 gearresteerd door het IDF en aansluitend veroordeeld tot vijf maal levenslange opsluiting (ca. 425 jaar cel) waarvan hij thans 14 jaar heeft uitgezeten.

De aarts-terrorist is één van de oprichters van de Tanzim, een gewapende factie van Al Fatah. Onder zijn leiding werden talloze Israëlische burgers vermoord, hoewel hij niet voor alle moorden werd veroordeeld. Zijn vijf maal levenslange gevangenisstraf werd uitgesproken voor vijf bewezen moorden met name van Yoela Hen (45), Eli Dahan (53), Yosef Habi (52), politieofficier sergeant-majoor Salim Barakat (33) en de Griekse monnik Georgios Tsibouktsakis aka ‘Pater Germanos’.

Barghouti is doorgegaan met grote invloed uit te oefenen op de Al Fatah partij geleid door Mahmoud Abbas, en dat zelfs vanuit uit de gevangenis. Eveneens werd hij bezocht door Israëlisch-Arabische parlementsleden, en wil vanuit zijn cel tevens de 81-jarige Mahmoud Abbas opvolgen als president van de Palestijnse Autoriteit. Zo schandalig als Barghouti’s kandidatuur voor de Nobelprijs voor de vrede mag zijn, is het niet de eerste keer dat een terrorist werd voorgedragen of zelfs bekroond werd met de prijs.

De enige en voorlopig laatste Palestijnse terroristenleider die ooit werd onderscheiden met een Nobelprijs was Abu Ammar, nom de guerre van Yasser Arafat, die in 1994 de Nobelprijs voor de Vrede kreeg. Arafat, de chef van Marwan Barghouti, was een “onverbeterlijke terrorist met een lange erfenis van het bevorderen van geweld“, volgens Joseph Farah in zijn artikel “Arafat, the Nazi”, in The Israel Report van 14 augustus 2002.