VIDEO: Ook ‘Palestijnse vrijheidsstrijders’ die burgers doden, worden als helden vereerd

Itamar, vrijdagnacht, 11 maart 2011. De 4-jarige Elad Fogel, die op het ogenblik van de inval in het huis van het gezin Fogel in zijn bedje lag te slapen, maakte geen schijn van kans en werd met messen afgemaakt door Palestijnse terroristen afkomstig uit het naburige Arabische dorpje Awarta. De PLO noemt de daders, de neven Amjad en Hakim Awad, sindsdien ‘helden’. Zie ook ‘Kinderslachting in Itamar’: in beeld

Hieronder volgt een exclusief TPTV-interview (in het Engels) met Qaddura Fares, de voorzitter Palestinian Prisoner’s Society (PPS) in zijn Ramallah HQ. Volgens Qaddura Fares is een Palestijnse activist die Israëlische burgers, met inbegrip van bejaarden, vrouwen, kinderen en babies, heeft gedood eveneens een held.

De PLO draagt zorg voor het levensonderhoud van de gezinnen waarvan de kostwinner in Israël een gevangenisstraf uitzit. Daarnaast keert de PLO aan de gevangen ‘vrijheidsstrijders’ maandelijks een ‘salaris’ uit. Ook aan diegenen onder hen die burgers hebben gedood.

Professor Avi Bell, verbonden aan Bar-Ilan University Faculty of Law, voorziet de uitspraken van Fares van commentaar.

Op de achtergrond twee vlaggen, de gele van Al-Fatah naast de gekende vlag van de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO), organisaties die beiden worden voorgezeten door de ‘gematigde’ Palestijnse leider Mahmoud Abbas, aka de president van de Palestijnse Autoriteit. [beeldbron: TPTV.nl]


Met dank aan E.J. Bron voor de hint.