Abbas veroordeelt aanslag Tel Aviv niet maar legt de schuld ervoor bij Israël’s ‘gebrek aan vredeswil’

brennerSinds de bloedige terreuraanslag van woensdagavond 8 juni in het Max Brenner café in het Sarona shoppingscenter van Tel Aviv, waarbij vier Israëlische Joden werden vermoord en 16 verwond, hebben vele regeringen en wereldleiders de brutale aanslag veroordeeld in de sterkste bewoordingen, behalve de Palestijnen, want voor hen was het feesten geblazen toen ze vernamen dat er weer vier Joden waren vermoord…

Premier Benjamin Netanjahoe reageerde hierop:

“Ik ben dankbaar voor de scherpe en ongeëvenaarde veroordeling van deze beestachtige moorden vanuit de hoofdsteden van de wereld. Zo’n veroordeling heb ik niet gehoord van de Palestijnse Autoriteit. Maar ik hoorde wel kreten van plezier in Gaza en in andere delen van de Palestijnse maatschappij in Judea en Samaria. Dit herinnert ons er weer aan met wie en wat we te maken hebben!”

PA-president heeft weliswaar een verklaring afgelegd, maar geen specifieke veroordeling over ‘zijn’ Palestijnse terroristen:

“Het presidentieel kantoor verdoordeelt het geweld tegen burgers, ongeacht van waar dit komt. Het heeft telkens opnieuw benadrukt dat het gekant is tegen elke operatie die burgers treft ongeacht de aangevoerde redenen.

abbasHet bereiken van een rechtvaardige vrede en de creatie van een positieve atmosfeer zijn wat kunnen bijdragen om de oorzaken die aan de basis liggen van de spanning en het geweld in het gebied te laten verdwijnen of verminderen. Vrede bereiken vereist dat iedereen stopt met het uitvoeren van operaties die wellicht de spanningen doen toenemen en resorteren in geweld.”

[WAFA (het officiële Palestijnse persagentschap), 9 juni 2016]

De reden waarom Abbas de [Palestijnse] daders niet bij naam wil noemen noch de [Palestijnse] bron van het geweld aanwijzen, ligt voor de hand. De namen van de twee terroristen uit Yatta, die thans in een Israëlische cel zitten in afwachting van hun voorleiding, proces en veroordeling, duiken straks weer op op de loonlijst van de PLO, die zorgt voor fikse premies en maandlonen voor al die Palestijnse killers die de ‘pech’ hadden om gesnapt en opgesloten te worden in een Israëlische cel of “omgekomen zijn tijdens de uitoefening van hun ambt“.

abbas-prisonerRamallah, 13-14 augustus 2013. President Mahmoud Abbas verwelkomt een eerste lichting van 11 vervroegd vrijgelaten terroristen en massamoordenaars in ruil voor niks. 15 anderen werden in Gaza op vrije voeten gesteld. De Palestijnse Autoriteit betaalt de vrijgelatenen bovendien een flinke bonus uit die in bepaalde gevallen kan oplopen tot een eenmalige premie van maar liefst 45.000 euro!