VN-chef Ban Ki-moon gezwicht voor chantage islamitische lobby of waarom Israël altijd de pineut is

SAUDIZERO mensenrechten in Saoedi-Arabië: zweepslagen in Riyad door religieuze gerechtshoven

Opmerkelijk: VN zwichten voor de druk van Saoedi-Arabië dat dreigde de geldkraan dicht te draaien naar de vele hulpprogramma’s van de VN. Ban Ki-moon had de Saoedi’s op de zwarte lijst van kindermoordenaars gezet, maar dat gaat dus niet door.  Voor wie nog twijfelde aan de geloofwaardigheid van de Verenigde Naties moet  dit incident met de Saoedi’s thans wel de doorslag hebben gegeven. Wie zich afvraagt waarom Israël altijd en systematisch de pineut is in de VN heeft hier het pasklare antwoord gevonden: de Islamitische Lobby met hoofdzetel in Riyad die de facto het beleid in de VN bepaalt.

Secretaris-generaal Ban Ki-moon heeft op donderdag 9 juni 2016 openlijk toegegeven dat hij Soedi-Arabië van de “Zwarte Lijst van Kindermoordenaars” heeft afgevoerd, nauwelijks 72 uren nadat de lijst werd gepubliceerd, nadat de Saoedi’s de VN hadden gedreigd om hun donaties aan diverse hulpprogramma’s van de Verenigde Naties te stoppen.

In het originele rapport van de Verenigde Naties van 2015  “Children and Armed Conflict” werd de door Saoedi-Arabië geleide coalitie in Jemen op de zwarte lijst geplaatst van “partijen die kinderen doden of mishandelen” en “partijen die scholen en of hospitalen aanvallen.”  Het rapport dat gebaseerd was op het werk van onderzoekers van de VN in Jemen legde de schuld voor de ca. 60 procent van de 785 kinderen die werden gedood en 1.168 anderen verwond tijdens bombardementen, bij de door de Saoedi’s geleide coalitie.

yemen

Echter na de luide openlijke kritiek van de Saoedische regering verklaarde Ban Ki-moon op maandag dat hij het rapport zou herbekijken en “de gevallen en cijfers die in het rapport worden geciteerd zou herzien” en die de “hoogste standaarden van nauwkeurigheid weerspiegelt.” Maar enkele dagen later, tijdens een persbijeenkomst op donderdag 9 juni, liet VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon het achterste van zijn tong zien en hij noemde de ingreep in de annex “een van de meest pijnlijke en moeilijke beslissingen” uit zijn carrière:

“Dit is een van de meest pijnlijke en moeilijke beslissingen die ik al heb moeten maken. Het is onaanvaardbaar dat lidstaten dergelijke druk uitoefenen. Kritisch onderzoek is een natuurlijk en noodzakelijk deel van het werk van de Verenigde Naties. Het rapport beschrijft de verschrikkingen waaraan geen enkel kind zou mogen blootgesteld worden.

bankimoonTezelfdertijd moest ik eveneens het werkelijk vooruitzicht in overweging nemen dat miljoenen andere kinderen ernstig zou lijden indien, zoals mij werd gesuggereerd, landen hun financiering zouden stopzetten aan de vele hulpprogramma’s van de VN. Kinderen die al risico lopen in Palestina, Zuid-Soedan, Syrië, Jemen, en zovele andere landen zouden nog verder in ellende verzeilen.”

Saoedi-Arabië is in het Midden-Oosten één van de grootste geldschieters aan de Verenigde Naties en schenkt jaarlijks miljoenen dollars aan de voedselprogramma’s van de VN in Syrië en Irak. In 2014 schonkt SaoediArabië 500 miljoen dollars — de grootste humanitaire schenking in één keer aan de VN – om de Irakezen te helpen die werden verdreven door ISIS (Daesh).  De voorbije drie jaren is Saoedi-Arabië de derde grootste donor van de UNRWA geworden, de aparte hulporganisatie van de VN speciaal voor de Palestijnen, en schonk tientallen miljoenen dollars voor de heropbouw van Gaza en voor bijstand aan de Palestijnse vluchtelingen.

Iran en de VN
Al even opmerkelijk was de reactie van Iran op de hele commotie. Echter, het sjiitische Iran, dat traditioneel de aartsvijand is van het soennitische Soedi-Arabië, vinden blijkbaar beiden hun gemeenschappelijke aartsvijand terug in Israël. Redacteur Hassan Lasjerdi reageerde op 10 juni 2016 in de Tehran Times als volgt:

“Nu de VN-chef in het reine is gekomen met het dreigende mechanisme van de Saoedi’s, geeft dit aanleiding tot ernstig scepticisme over de geloofwaardigheid van de internationale organisatie. Niemand weet zeker of andere VN-rapporten, zoals dat omtrent het bloedbad in Sabra en Shatila en de moord op het Syrische volk, voor de wereld verborgen werden gehouden onder dwang van overheden en groepen die geld bijdragen aan de organisatie. Met een dergelijke pacifisme moet het nu wel duidelijk zijn waarom een toenemend aantal regio’s worden bedreigd door de geest van oorlog en bloedvergieten.”

Israël en de VN
Ook vorig jaar leidde diezelfde annex tot een conflict. Toen werd Israël door de islamitische lobby op de zwarte lijst van kindermoordenaars gezet. Na gemeenschappelijke druk door de Verenigde Staten en Israël werd uiteindelijk Israël weer van de zwarte lijst afgevoerd, maar vreemd genoeg ook in één en dezelfde haal werd Hamas op de lijst doorgestreept, duidelijk onder druk gezet van de Saoedi-islamitische lobby in de VN

Misschien dat Ban Ki-moon zich wil afvragen waarom klaarblijkelijk onder druk van datzelfde Saoedi-Arabië, de Verenigde Naties zich de voorbije decennia hebben ontpopt tot de grootste Israëlbasing organisaties van de wereld. Want hoe anders te verklaren dat bij de laatste sessie van de VN 21 op 25 VN resoluties louter Israël betroffen en amper 4 voor alle andere landen in de wereld samen?

Er is geen enkele andere verklaring voorhanden waarom Israël zo disproportioneel wordt behandeld door de VN behalve dan dat het in werkelijkheid de islamistische lobby (55 moslimlanden!) is die wordt geleid door Saoedi-Arabië, aan de touwtjes trekken binnen de Verenigde Naties en het beleid ten aanzien vanhet M-O bepalen.

“De UNHRC is een anti-Israëlisch circus geworden met hun aanvallen op de enige democratie in het Midden-Oosten en hun minachting voor de grove schendingen in Iran, Syrië en Noord-Korea.” [premier Benjamin Netanjahoe, 24 maart 2016 – bron]

President Barack Obama, de opper-dhimmie van de Saoedi’s,
plat op de buik voor de Koning van de Saoedische Shariastaat


Obama als opper-dhimmie, zeven jaar geleden aan het begin van zijn presidentsschap..

Tijdens de G20 Top in Londen op woensdag 1 april 2009, demonstreerde de Amerikaanse president Barack Obama hier – met zijn rug naar de camera’s – zijn nieuwe aanpak van het Midden-Oosten. Zoals het een volleerde dhimmie betaamt: eerst diep buigen voor dictator islamist koning Abdoellah van Saoedi-Arabië, de trouwste bondgenoot van de V.S. in het Midden-Oosten.

De Franse president Nicholas Sarkozy staat lachend op de Amerikaanse dhimmie neer te kijken. In zijn verbeelding ziet hij het kopje van Obama al over de vloer rollen. Gelukkig had de Saoedische koning op dat ogenblik geen kromzwaard in zijn handen, want anders zou het één van de kortste carrières van een Amerikaanse president kunnen geweest zijn.

Rechts achteraan (met roze das) dhimmie Number One of the World: Ban Ki-Moon. De secretaris-generaal van de Verenigde Naties tekent altijd present wanneer islamistische leiders en hun dhimmies samen komen.

door Brabosh.com