Bloedige aanslag in Tel Aviv: twee Palestijnen uit Hebron vermoorden willekeurig vier Israëliërs

Sarona2Tel Aviv, woensdagavond 8 juni 2016. In het gekende shoppingcentrum Sarona Market openden Palestijnse schutters willekeurig het vuur op nietsvermoedende burgers. Vier Israëliërs werden gedood en een tiental anderen gewond. [beeldbron: JTA – Miriam Alster/Flash90]

Twee Arabische Palestijnen uit Hebron hebben op woensdagavond een aanslag uitgevoerd in het gekende shoppingcenter Sarona Market in Tel Aviv. Drie mensen werden met revolvers ter plaatse afgemaakt en een vierde Israëliër overleed in de loop van de nacht in het Ichilov Hospitaal van Tel Aviv. Zes andere slachtoffers worden voor hun verwondingen momenteel behandeld in het hospitaal.

De namen van de vier doden werd inmiddels geïdentificeerd. Het gaat om de 41-jaar oude Ido Ben-Ari uit Ramat Gan. Zijn vrouw werd eveneens gewond en werd met verscheidene schotwonden opgenomen in het hospitaal maar zou niet langer in levensgevaar verkeren. Daarnaast werd Michael Feige, 58 jaar van het Ben Gurion College doodgeschoten en tevens ook twee vrouwen met name Ilana Naveh, 39 jaar uit Tel Aviv en de 32-jarige Mila Mishaev uit Rishon Letzion.

De schutters bleken twee Arabische Palestijnen te zijn, de neven Khalid en Muhammad Musa Mehamara, beiden 21 jaar oud en afkomstig uit Yatta, een Arabisch dorp ten zuiden van Hebron in Judea (aka de West Bank). De twee waren illegaal in Israël. Later heeft de Israëlische politie in Bnei Brak, een buitenwijk van Tel Aviv, de wagen terug gevonden waarmee de twee schutters zich naar hun doelwit hadden begeven.

De twee terroristen konden levend ingerekend worden. Eén van hen werd op zijn vlucht door een veiligheidsagent neergeschoten en met niet levensgevaarlijke verwondingen opgenomen in het hospitaal. De tweede terrorist werd gearresteerd door de politie en voor ondervraging meegenomen.

Later meer…
stand-with