Leiders BDS beweging jammeren over normalisering betrekkingen tussen Israël en de Arabieren +video

barghouti

De leiders van de radicale antisemitische boycot-Israël beweging BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) zien met lede ogen toe hoe gisteren vrijdag 3 juni in Parijs het vredesproces tussen Israël en de Arabieren behoedzaam van start ging. De BDS beweging is zoals steeds fel gekant tegen vrede met Israël en tegen om het even welke normalisering van de relaties met de Joodse staat, met of zonder vrede.

Vredesproces nefast voor de boycot-Israël campagne
Dat bleek nogmaals uit een televisie inderview op de Libanese tv van 10 april jl. dat door Memri TV gisteren online werd gezet en waarin de BDS leiders Omar Barghouti en BDS activist in Gaza Haidar Eid hevig van leer trokken tegen normalisering met Israël zelfs nadat een vredesakkoord tot stand zou komen. Ook daarna loopt – tenminste toch wat de BDS beweging betreft – de strijd om de vernietiging van Israël onderverminderd verder.

Haidar Eid zei in het bewuste interview (video onderaan) dat er wrok leeft onder BDS-activisten ten aanzien van de Palestijnse autoriteiten voor het toelaten dat Amerikaanse vredesgroepen zoals One Voice, Seeds of Peace en de Peace Alliance, om activiteiten te ontplooien op de Westelijke Jordaandoever en Gaza. “Het toelaten van dergelijke [vredes]groepen om in de Gazastrook actief te zijn torpedeert de boycot campagne,” zei Haidar Eid.

Recht op terugkeer
Ook Omar Barghouti, oprichter en leider van de op 10 april ’16 op de Libanese televisie (video onderaan) haalde scherp uit naar de vredesinspanningen en een mogelijke normalisering van de relaties tussen Israël en de Arabische en moslimwereld en hij jammerde verder:

“Helaas ligt normalisering tussen Israël en de Arabieren – en zelfs met de Palestijnen – in het verschiet. Onze geallieerden en BDS activisten in de Arabische wereld die zich tegen normalisering (met Israël) kanten, ondervinden veel tegenwerking.”

BDS activist Omar Barghouti zei dat het Recht op Terugkeer (van ca. 5 miljoen nakomelingen van Arabische vluchtelingen van 1948) “de belangrijkste eis is van de drie rechten waarop wij blijven aandringen.” Indien al die nakomelingen zouden ‘terugkeren’ naar het land (Israël) waar ze nooit zijn geweest en dat ze enkel kennen uit de cowboy-verhalen van hun voorouders, zou dat op demografische wijze de doodsteek betekenen voor Israël en dat is precies de uiteindelijke bedoeling van de BDS-beweging.

sleutel3De sleutels, symbool voor ‘Palestijnse Terugkeer’ naar het land van melk en honing, worden elk jaar wat groter

25.000 ‘vluchtelingen’
Terwijl Barghouti in het interview nog beweerde dat 68 procent van de Palestijnen in de Arabische wereld en in ‘Palestina’ vluchtelingen zijn, sprak Haidar Eid  zelfs over 75 procent van de Palestijnen.

In werkelijkheid is het slechts 0,5 procent, of zowat 25.000 ‘vluchtelingen’, die er vandaag nog over zijn van de 1948 oorlog. Tenminste toch als de internationale definitie over de vluchtelingenstatus ook op de Palestijnen van toepassing zou zijn.

BDS, geen succesverhaal
In het interview somt Barghouti die, herinner u, zijn opleiding kreeg aan de Universiteit van Tel Aviv, terwijl hij zegt dat normalisering met Israël verboden moet zijn door om het even wie behalve hijzelves dus, een lijst op van missers van de BDS beweging in de Arabische wereld.

Zoals bijvoorbeeld Israëlische veiligheidsdelegaties die onlangs op bezoek waren in Saoedi-Arabië, Israëlisch sportdelegaties die deelnamen aan de competities in Qatar, Israëlische handelsdelegaties op missie in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE)  en andere Israëlische delegaties in Bahrein, Marokko en elders.

Barghouti lamenteert verder over hoe slecht zijn BDS beweging het doet onder zijn Arabische broeders terwijl tezelfdertijd het Amerikaanse tv-station Bloomberg News Barghouti om zijn reactie vroeg omwille van het feit dat sinds de BDS beweging zoveel jaren geleden begon, Israël ’s buitenlandse investeringen zijn verdrievoudigd [!] Niet echt een succes voor de BDS.

Barghouti antwoordde: “BDS wérkt niet alleen, het werkt veel beter en verspreid zich veel sneller doorheen de mainstream media dan we ooit hadden durven verhopen.” Maw, Barghouti is euforisch over de toenemende populariteit in de wereld van de BDS beweging maar geeft impliciet toe dat de boycotacties hun doel totaal voorbij schieten en zelfs contraproductief en in het voordeel van Israël werken.

Omar Barghouti en Haidar Eid op de Libanese televisiezender Palestine TV, 10 april 2016:

Advertenties