Israël’s geheime dienst Shin Bet onderschept wapentransport nabij Hebron in Judea

rock04a

Agenten van de Israëlische Grenspolitie hebben in samenwerking met de  binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet hebben aan het kruispunt van Tarkumia in het gebied van Hebron een grote partij materialen in beslag genomen die bestemd waren voor wapenproductie in Gaza, aldus een bericht van Arutz Sheva (Israel National News) van gisteren 26 mei.

De zending, die via de Israël op weg was naar de goederen grenspost Kerem Shalom aan de grens met Gaza, bevatte een grote hoeveelheid constructiematerialen waarmee raketten en mortieren kunnen aangemaakt worden. De gesmokkelde materialen, die een opdruk droegen “Made in China” zaten verborgen tussen een vrachtlading textielwaren en juwelen.

Daarnaast werden in dezelfde zending ook zware elektrische motoren aangeslagen die worden gebruikt in ondergrondse installaties. Veiligheidsambtenaren geloven dat de zending bestemd was voor de terreurorganisatie Hamas en de motoren gebruikt worden om het tunnelnetwerk te voorzien van electrictiteit en luchtverversing. De Israëlische autoriteiten zijn op zoek naar diegenen die verantwoordelijk zijn voor deze smokkelpoging.