Gaza Unplugged afl.135: Palestijnen huwen bij voorkeur in het Al-Jazeera Hotel

jaz01aEr bestaan in feite Drie Gaza’s. Het eerste is het Gaza van Hamas met zijn duizenden raketten, bommen en granaten en gewapende milities op training en parades. Het tweede is dat van de ruïnes, de gebroken en door bommen omgeploegde wijken. Het derde Gaza is dat van de rijken, de verborgen welvaart, de luxe, met name dàt Gaza dat we van de media nooit te zien krijgen, correctie: nooit MOGEN zien. Waarom niet?

De reden is simpel: met beelden de tonen van al dat sjieks haal je geen geld meer op in het Westen. Vandaar dat de enige beelden die we over Gaza te zien krijgen de kapot gebombardeerde huizen en gebouwen zijn en veel lijken. Doe zelf de test! Typ in Google de zoekterm “Gaza” in en het is enkel pure ellende die je te zien krijgt. Haast niks anders dan ruïnes en een overvloed aan bloed en verscheurde lijken.  In hoeverre is dat beeld waarheidsgetrouw, of is er echt wat meer aan de hand? Die plaatjes en sites van die verborgen welvaart vind je enkel terug als je zoals Brabosh.com weet hoe en waar je ze kan vinden en geloof me, dat is soms hard en intensief speurwerk!

In deze reeds 135ste aflevering [!] van mijn reeks ‘Gaza Unplugged‘, die de verborgen welvaart in de Gazastrook onthult, gaat het vandaag over het Al-Jazeera Hotel in de “open gevangenis” van Gaza. Neem het van me aan, er is veel geld in omloop in Gaza en het wordt ook royaal uitgegeven, zij het niet echt voor al diegenen waarvoor die donaties bedoeld waren. Dat bewijst het interieur, de kamers en zalen van dit prachtige hotel Het Al Jazeera Hotel werd samen met het Shehab Palace verwoest tijdens Operation Cast Lead (27 december 2008  tot 18 januari 2009) maar werd heropgebouwd en opende de deuren op 1 maart 2011. Vooral trouwers trekken naar het Al-Jazeera Hotel. De plaatjes spreken voor zich en komen nagenoeg allemaal van de Facebookpagina van het hotel [klik hier]

jaz17a

jaz16a

jaz07a

jaz02a

jaz21a

jaz13a

jaz04a

jaz12a

jaz08a