Antwerpse moslima die selfie nam tijdens Vlaams Belang manifestatie blijkt notoire antisemiet

zakia-VBOp zaterdag 14 mei 2016 werkte de Antwerpse moslima Zakia Belkhiri zich internationaal in de kijker met haar selfie die ze nam tijdens een manifestatie van het Vlaams Belang die aan Antwerp Expo protesteerden tegen de moslimbeurs. [beeldbron: foto Jürgen Augusteyns]

Reacties zoals deze raasden tegen lichtsnelheid doorheen de Belgische media (zie bv. Humo, BBC News; The Huffington Post; De Standaard; Gazet van Antwerpen enz.). “Hoe als moslim omgaan met al de islamofobie, angst en haat die er tegenwoordig gecreëerd wordt? Juist ja, humor, liefde en selfies!” (Yousef Kobo), was de algemene teneur. Zelfs ondergetekende Brabosh.com zag dat het goed was.

Echter, enkele dagen later bleek de Zakia Belkhiri toch niet helemaal kosjer op de graat te zijn. De gekende Nederlandse blog GeenStijl.nl ging op zoek naar eerdere tweets van deze Antwerpse moslima en ontdekte aardig wat minder humor en liefde als het over Joden ging. “Hoofddoek-selfiemeisje blijkt genocidale racist” blokletterde GeenStijl.nl op 19 mei2016. “Toch weer een rare haatmuts,” klonk het.

Zakia twitterde op 29 november 2012 (hieronder): “Hitler didn’t kill al the jews, he left some. So we know why he was killin’ them #fuckers” (vert. “Hitler vermoordde niet alle Joden, hij liet er een paar in leven. Zodat wij weten waarom hij ze vermoordde #fuckers”).

tweet-zakia4

Sinds haar Jodenhaat bekend raakte is de beroemde beruchte moslima Zakia Belkhiri compleet van het internet verdwenen. Ze heeft al haar compromitteerde tweets gewist en even later zowel haar twitter account als haar Facebookpagina beëindigd. Leugenaars vallen altijd vroeg of laat door de mand. In dit geval al erg vlug.

Eind goed al goed? Nope. Duizenden anderen staan te springen om haar plaats in te nemen.

Advertenties