Gaza Unplugged afl.134: Een voorproefje van ‘Concentratiekamp Gaza’: Het Restaurant Origano

ori00aIn deze 134ste aflevering van mijn reeks ‘Gaza Unplugged‘, die de verborgen welvaart in de Gazastrook blootlegt, gaat het vandaag over Oregano Resturant (aka “Restaurant Origano”) en hoe het eten smaakt in de “open gevangenis” van Gaza waar naar verluidt “meer honger wordt geleden dan destijds in het Getto van Warschau anno 1943…” Tenminste, dat is toch wat de miljarden Israëlhaters in onze wereld van vandaag beweren. Hebben ze gelijk? Om dat te weten te komen, moeten we eerst gaan voorproeven in dit gloednieuwe luxueuze restaurant dat op 28 april 2016 haar deuren opende.

Logo Oregana ResturantHet restaurant is ongeveer 1350 vierkante meter groot, waar tot ongeveer 400-500 kunnen bediend worden. Restaurant Origano biedt verschillende soorten gerechten aan, waaronder Taliani, Indisch en Chinees en de VS evenals de Middelandse Zee keuken. Leveringen gebeuren ook aan huis voor wie dat wenst. Het restaurant is een multifunctioneel ontmoetingscentrum en wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan activiteiten.

Volgens de info op de website van het restaturant is er een grote zaal die maximum aan 170 personen plaatsbiedt en geschikt is voor universiteiten, verenigingen en instellingen die actief zijn in de Gazastrook te zijn. Daarnaast is er tevens een speciale zaal voor workshops, verjaardagen en vergaderingen uitgerust met de nieuwste communicatiemiddelen zoals laptops, schermen, LCD, audio-apparatuur, podium, flip-over en video conferentie enz., die geschikt is voor maximaal 90 personen. Ook is er een buitenterras geschikt voor maximaal 110 personen en embryonale capaciteit voor 150 personen. Tevens is er een aparte ruimte voor kinderopvang.

Plaatjes komen van de Facebookpagina van het ‘Oregano Resturant’ in Gaza [klik hier] en zoals het gezegde steevast luidt: “beelden spreken uiteraard altijd het beste voor zichzelf.”

ori09a

ori10

ori23a

ori24a

ori08a

ori07a

ori21

ori22 ori20

ori33

ori14

ori15

ori16

ori18

ori19

ori27

ori30

ori31

ori28

ori29

ori03a

ori06