Anti-Zionisten verhullen bewust hun ware doel. Waarom? Omdat het antisemieten zijn

antizionismeGrafische voorstelling door EoZ over anti-Zionisme en antisemitisme. Anti-Zionisten bezweren ons steeds dat ze niet-antisemitisch zijn hoewel hun uitspraken en daden ons net het tegenovergestelde vertellen. Vanwaar die schroom onder anti-Zionisten en andere Israëlhaters? Waarom erkennen ze hun eigen Jodenhaat niet openlijk? Het zou het debat over Israël en de Palestijnse kwestie zeker ten goede komen als de dingen voortaan duidelijker worden uitgesproken.

Israël wordt regelmatig aangewezen als een “schurkenstaat”, een “criminele” of een “krankzinnige” staat welke steeds meer “gevaarlijk grillig” wordt en dreigt met zowel meer regionale oorlog als met mondiale spanningen. Israël wordt beschouwd als de bron van wereldwijd gif. De obsessieve Israël-bashers zullen zeggen: “Ah, maar wij bekritiseren een staat, niet een volk. We vallen de zionistische entiteit aan, niet de Joden.”

Mooi zo. Behalve dan dat hun kritiek op het zionisme griezelige echo’s vertoont van eerdere uitingen van haat voor Joden in de zin dat beide gaan over het vinden van één oorzaak, normaliter iets Joods, wat dan kan worden verweten dat het allerlei complexe wereldwijde problemen veroorzaakt. In het moderne publieke debat, lijkt “zionisme” gewoon te zijn vervangen voor “de Joden” als het ding dat we kunnen aanwijzen en zeggen: “Het is allemaal hun schuld”.

door Brendan O’Neill [bron]