HRW eist ‘ontmanteling vluchtelingenkampen en integratie van vluchtelingen’ behalve de Palestijnen…

tweet-roth
Kenneth ‘Ken’ Roth, het hoofd van de gekende internationale mensenrechtenbeweging Human Rights Watch (HRW), twitterde gisteren een artikel door van de voormalige minister van Binnenlandse Zaken van G-B, David Miliband, waarin de laatste oproept tot de sluiting van de vluchtelingenkampen.“Veel menselijker is om de vluchtelingen in de [locale] gemeenschap te integreren in plaats van hen eindeloos op te sluiten in kampen,” twitterde Ken Roth.

hrw3“Groot gelijk Ken”, zeggen we dan, want wij denken dan haast automatisch aan de vele miljoenen nakomelingen van Palestijnse “vluchtelingen” van 1948 die al 68 jaar worden gegijzeld door hun Arabische gastlanden, waarvan velen van hen vaak in schrijnende omstandigheden moeten overleven.

In plaats van, weigeren de Arabische gastlanden tot op vandaag de Palestijnse immigranten gelijke burgerrrechten te geven en te integreren in hun landen, net zoals wij in het Westen dat ook hebben gedaan (en nog steeds doen!) met onze immigranten.

David Milliband vertelde (en waar Ken Roth het dus blijkbaar mee eens is):

“De nieuwe overeenkomst is dat een klein aantal mensen – waarschijnlijk tot 10% van de vluchtelingen, de meest kwetsbare groepen – worden verplaatst naar de rijkere landen, in het Westen en elders, vanwege hun medische behoeften, omdat ze weeskinderen zijn etc. Maar dan, voor de grote meerderheid van de mensen, is de enige echte hoop voor hen om productieve inwoners te worden van de landen naar waar ze zijn gevlucht. Dat is een massieve oproep aan de betrokken landen, maar als we ervoor kunnen zorgen dat ze internationale financiële steun krijgen en hun economieën opbouwen, dan wordt het een kans om het soort situaties zoals in [het Keniaanse vluchtelingenkamp van] Dadaab te vermijden, van mensen voor lange termijn, die magneten worden voor criminaliteit, laat staan voor het terrorisme.”

Dit komt ons erg bekend over, gezien het feit dat de Palestijnse vluchtelingenkampen in Syrië, Libanon, Jordanië en Egypte inderdaad broedhaarden zijn geworden van allerhande terreurgroepen die er zelfs hun opleidingskampen hebben in ondergebracht.

En toch blijft Human Rights Watch weigeren om haar eigen logica omtrent de vluchtelingenprobematiek door te trekken tot de Palestijnen. Nog nooit heeft HRW de Arabische landen aangepord om permanent de tweede, derde en vierde generatie Palestijnse “vluchtelingen” te integreren wiens aantallen nog steeds blijven toenemen sinds de Verenigde Naties hun vluchtelingenstatus in 1950 erfelijk heeft gemaakt en alzo doorgegeven wordt van vader op zoon tot in de eeuwigheid.

De houding van Ken Roth is andermaal een zoveelste staaltje van de beschamende hypocrisie die leeft binnen de HRW. Het systematisch hanteren van verschillende standaarden als het om Israël en de Palestijnen gaat brengt ons geen stap dichter bij een vreedzame oplossing van de Palestijnse vluchtelingenkwestie. Iemand zal toch ooit eens aan die Palestijnse vluchtelingen moeten duidelijk maken dat zij NOOIT terugkeren bezit kunnen nemen van het Land van Israël, waar ze zelf nog nooit een voet hebben gezet en dat ze slechts kennen uit de sprookjesverhalen van hun grootouders.

ken-roth-tweet