Geen hartelijk welkom voor Franse minister Ayrault in Jeruzalem +video

Een week geleden toonde ik hier, wat wellicht de kortste videoclip was die ik ooit toegezonden kreeg rechtstreeks vanuit het kantoor van Israël ‘s premier Benjamin ‘Bibi’ Netanjahoe toen de premier de Belgische minister Didier Reynders ontving. Die clip telde welgeteld 8 seconden! Meer tijd wilde de premier niet besteden aan de Belgen.

♦ Maar gisteren werd dat record gebroken, toen de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault zijn opwachting maakte bij de premier en in deze clip zijn welkomstgroet met de premier amper 7 seconden in beslag neemt!! Daarmee doet hij nog één seconde slechter dan Didier Reynders. Het is wel duidelijk dat de premier de inmenging van Frankrijk en België in Israël’s interne aangelegenheden niet erg op prijs stelt en dat laat hij ook merken.

Gisteren vertelde Israël’s premier Benjamin Netanjahoe aan de Franse minister van Buitenlandse Zaken Jean-Marc Ayrault in Jeruzalem dat de enige manier om het vredesproces te laten slagen is door rechtstreekse onderhandelingen op te starten tussen Israël en de Palestijnen zonder voorwaarden vooraf. Netanjahoe verwierp de Franse pogingen om de vredesonderhandelingen te forceren boven het hoofd van Israël, een poging die hij afdeed als een “noodluik” bedoeld om de erkenning van Israël te ontwijken als de “natiestaat van het Joodse Volk.”

Tijdens de wekelijkse kabinetsmeeting van zondag ll. zei Netanjahoe dat hij de Franse minister Ayrault had verteld dat “Israël het moeilijk vindt om Frankrijk’s vredesinspanningen als onbevooroordeeld te beschouwen in het licht van de steun van Parijs aan de UNESCO resolutie van vorige maand”, die regelrecht indruist tegen de belangen van Israël en het Joodse volk.

“Ik vertelde hem [Ayrault] dat de schandalige resolutie die werd goedgekeurd door UNESCO, mét de steun van Frankrijk, die de duizenden jaren lange banden ontkent van het Joodse volk met de Tempelberg, een schaduw werpt om de oprechtheid van om het even welke bijeenkomst die Frankrijk tracht bij elkaar te brengen,” aldus Netanjahoe. Frankrijk wil op 31 mei aanstaande 20 landen samenroepen om het vredesproces herop te starten zonder Israël erbij. In een later stadium zou ‘misschien’ Israël uitgenodigd worden om deel te nemen.

Zoals ook hier bericht heeft de Raad van Bestuur van de UNESCO in Parijs op vrijdag 15 april ’16 een resolutie aangenomen waarvan het taalgebruik de Joodse historische banden negeert met de heilige religieuze plaats van de Tempelberg en het gebied van de Westelijke Muur (Klaagmuur/Kotel) in de Oude Stad van Jeruzalem. Het 58-koppige bestuur van UNESCO stemde in met Resolutie 19 met 33 stemmen voor waaronder ook Frankrijk, met zes tegenstemmen en 17 onthoudingen.

De hetze tussen enerzijds de VS en Israël en anderzijds UNESCO dateert van 31 oktober 2011 toen UNESCO de komst van ‘Palestina als 195ste lidstaat verwelkomde en ‘Palestina’ op 23 november 2011 effectief toetrad tot de culturele organisatie van de Verenigde Naties die waakt over het werelderfgoed. Een paar jaar nadien besloot UNESCO om de Palestijnen illegaal wat erfgoed te doneren door o.m. het graf van Rachel en het Graf van de Patriarchen in Hebron (Grot van Machpela) om te toveren tot Islamitische heiligdommen. De UNESCO eist dat de Machpela voortaan de Ibrahimi Moskee wordt genoemd. Thans ontkent UNESCO ook nog eens de historische banden van het Joodse Volk met de Tempelberg.

Moslims eisen de Tempelberg op en ontkennen Joodse historische banden met Jeruzalem, net zoals ook deze Palestijnen aan de Rotskoepel met de vlag van ISIS (Daesh) dat doen isis-tempelberg