PA premier Rami Hamdallah: ‘Wij volgen het pad van nazi Groot Moefti Haj Amin al-Hoesseini’

huseiniBerlijn, 28 november 1941. Groot-Moefti van Jeruzalem, Haj Amin al-Hoesseini, de geestelijke leider van de Palestijnen voor en tijdens WOII, hier tijdens zijn eerste bezoek bij Adolf Hitler. Samen plannen smeden om de Joden in het M-O uit te roeien met wortel en tak…

Premier van de Palestijnse Autoriteit (PA) Rami Hamdallah nam op dinsdag 10 mei 2016 deel aan de 7de Internationale Bayt al-Maqdis Islamitische Conferentie in Ramallah, Samaria, alwaar hij een zoveelste kwakkel ventileerde jegens Israël, blijkbaar op de achtergrond van haar contra-terreur acties.

PA premier Rami HamdallahIn zijn toespraak riep hij de internationale gemeenschap op om actief deel te nemen aan de “verdediging” van de Arabische inwoners van Jeruzalem die geconfronteerd worden met de “illegale” activiteiten van Israël “die in strijd zijn met het internationaal recht en de mensenrechten”.

Hamdallah ’s oproep om actie te ondernemen tegen Israël en meer druk te zetten heeft als doel een einde te maken aan de “bezetting” en een onafhankelijke Palestijnse staat op te richten langsheen de staakt-het-vurenlijn van april 1949 (Obama’s ‘pre-1967 lijn’), met Jeruzalem als haar “eeuwige hoofdstad”.

Hij beschuldigde Israël van het proberen de “Arabische nationale identiteit” van Jeruzalem weg te vegen, die in feite de 3000-jaar-oude hoofdstad is van het Joodse volk. Als onderdeel van zijn beschuldigingen, beweerde hij dat Israël de geschiedenis wil herschrijven en de Arabieren wil verdrijven uit de hoofdstad.

De PA premier vervolgde met te zeggen dat op de 7de Conferentie het te volgen pad wordt ingeprint van de voormalige Groot Moefti van Jeruzalem, Haj Amin al-Husseini, die aan het begin van de Tweede Wereldoorlog een illuster pact bezegelde met het genocidale nazi regime om al de Joden uit te roeien, van in Europa tot in Jeruzalem. Hamdallah zei over al-Husseini, die een nauwe vertrouweling was van Adolf Hitler, als een “zoon met een zuiver hart” van de “Palestijnse natie”.

sjeik Yusuf Ida'isOp de 7de Conferentie verwees sjeik Yusuf Ida’is, de minister van de Palestijnse Autoriteit inzake  Heilige Plaatsen en Religieuze Zaken, eveneens naar de beruchte nazi-collaborateur al-Hoesseini en hij zei over hem:

“Deze Conferentie is een voortzetting van de Eerste Islamitische Bayt al-Maqdis Conferentie die in 1931 werd gehouden door wijlen Moefti Haj Amin al-Hoesseini op Palestijnse bodem, en vandaag bewandelen wij hier zijn pad volgens de instructies van president Mahmoud Abbas (van de PA).”

In een ironische verdraaiing omtrent Hamdallah’s beweringen van het herschrijven van de geschiedenis van Jeruzalem (door Israël), is “Bayt al-Maqdis” in feite de ge-Arabiseerde versie van het Hebreeuwse “Beit Hamikdash,” die de term is voor de Heilige Tempels die in Jeruzalem stonden, ongeveer op dezelfde plek op de Tempelberg waar Islam zeven eeuwen later de  Rotskoepel zal optrekken bovenop de ruïnes van de Joodse Tempels.

Heinrich Himmler, Reichsführer van de Schutzstaffel (SS):
“Aan zijn Eminentie de Groot Moefti, een herinnering, 4 juli 1943”

muftihimmler


Israel68

Advertenties