West Bank Unplugged afl.40: Palestijnse boekenbeurs verwent kinderen en antisemieten

boek01
In deze 40ste aflevering van mijn reeks ‘West Bank Unplugged‘, die de verborgen welvaart in de Palestijnse Gebieden in Judea & Samaria blootlegt, gaat het vandaag over de Palestijnse Boekenbeurs. Voor wie wil weten hoe het zit met de verborgen welvaart en luxe in de Gazastrook moet klikken op ‘Gaza Unplugged‘ die momenteel reeds  131 afleveringen telt en voorzien werd van duizenden plaatjes.

Op zaterdagavond 7 mei 2016 opende premier van de PA Rami Hamdallah de 10de Palestijnse Internationale Boekenbeurs in Ramallah, Samaria. In aanwezigheid van de minister van Koeweit voor Cultuur & Jeugdzaken Sheikh Salman en de Jordaanse minister voor Cultuur mevrouw Lana Mamkegh, officiële delegaties en culturele figuren, schrijvers en vertegenwoordigers van de Arabische en andere landen werd plechtig het lint doorgeknipt.

boek14a

Ongeveer 400 Palestijnse, Arabische en buitenlandse uitgeverijen nemen deel aan de tentoonstelling en kunnen de Palestijnen laten kiezen uit meer dan een miljoen exemplaren. De burgemeester van Rammalah Musa, benadrukte het belang van het recht van de Palestijnen om hun werken uit te brengen omtrent “de populaire strijd tegen de bezetting en het beleid van isolatie en blokkade en raciale assimilatie.”

boek06a

De Amerikaanse blogger EoZ is online op zoek gegaan naar wat controversiële titels en vond er onder meer het boek van Ramzy El- Menyawi (in het Arabisch) de “Chaos Theory – The American Scenario to Fragment the Middle East and the Zionist Theory Adapted by America”  In de introductie van het boek maakt Menyawi een analogie tussen het Amerikaanse leger dat binnen valt en de moslimswereld frangementeert en het overmijdelijke bloedsprookje met name dat Joden zogenaamd Paasbrood (matses) maken van het bloed van diegenen die ze vermoord hebben.

boek07Deze vorm van denken over dingen zoals het beruchte antisemitische bloedsprookje is niet iets dat zich afspeelt in de marge van de Palestijnse samenleving maar dat woekert binnen en buiten de Palestijnse, de Arabische en moslimwereld in het algemeen. Shawarma News vond nog andere boeken omtrent found other samenzwerings theoriën die hoofdstukken over Joden omvatten zoals de ‘Protocllen van de Wijzen van Zion’, de Rothschilds en Joodse samenzwereingen tegen Mohammad.

Andere plaatjes van de Palestijnse Boekenbeurs [beeldbronnen: Dandis Bookshop en hier en hier]:

boek02a

boek13a

boek03a

boek11a

boek04a

boek05a

boek09a

boek10a