Premier Netanjahoe ontvangt in Jeruzalem de Belgische minister Didier Reynders

Jeruzalem, maandag, 9 mei 2016: Didi en Bibi

Dit moet wellicht de kortste videoclip zijn die ik ooit toegezonden kreeg rechtstreeks vanuit het kantoor van Israël ’s premier Benjamin ‘Bibi’ Netanjahoe. De clip telt welgeteld 8 seconden! Meer tijd wilde de premier niet besteden aan de Belgen. Ha ha! 🙂

Ik heb zo het vermoeden dat de twee seconden (die helaas niet gefilmd werden) die daarna kwamen we te zien hadden gekregen hoe minister van Buitenlandse Zaken Didier ‘Didi’ Reynders een flinke schop onder zijnen inktpot kreeg Terug naar AF richting puinhoop Bruxelles.

België is al geruime tijd één van de voortrekkers binnen het 28-landenblok van de Europese Unie die op ramkoers zitten met de Joodse staat. Onlangs kwam het zelfs openlijk tot een aanvaring omdat het IDF enkele barakken had platgewalst die door België werden gesponsord maar die in het C-gebied in Judea & Samaria werden opgetrokken, echter zonder de benodigde instemming van Israël. België heeft duidelijk lak aan de afspraken die in de Oslo Akkoorden van 1993-1994 werden vastgelegd en probeert op eigen initiatief een en ander te forceren in het voordeel van de Palestijnen door grond af te nemen van Israël.

Didier Reynders is momenteel in Jeruzalem om er onder meer het Franse vredesinitiatief te promoten tijdens een meeting op 30 mei aanstaande waarbij Israël wordt gedwongen om de tweeststatenoplossing aan te nemen, zonder dat Israël zelfs maar op die meeting aanwezig mag zijn. Netanjahoe heeft dat initiatief al naar het rijk der fabelen verwezen. “Le Premier ministre Israélien Benyamin Netanyahou a accueilli froidement la proposition française,” klonk het in de franstalige pers.

Advertenties