Waar het antisemitisme wortel schiet, verlaat het gezond verstand de zaal [Ilya Meyer]

eerste-mei-GazaGaza, zondag 1 mei 2016. Palestijnse arbeiders betogen in Gaza Stad tegen de legale Israëlische blokkade van de Gazastrook. Zoals gewoonlijk kwam de Egyptische blokkade van de Gaza niet ter sprake en al evenmin de oorzaak van de blokkade. Als Hamas morgen de strijdbijl begraaft tegen Israël en ophoudt met haar oorlog van geweld en terreur jegens willekeurige Joden, gaan de grenzen meteen weer open.  [beeldbron: AFP/ Mahmud Hamas]

Traditioneel is 1 Mei de dag waarop fervente aanhangers van het communisme, de politieke beweging die wereldwijd bijna 100 miljoen mensen over de kling jaagde, de straten innemen om hun “verwezelijkingen” te vieren. Velen onder deze groep hebben een nieuwe fel gekoesterde kruistocht gevonden om te ondersteunen: ze noemen die het anti-Zionisme.

kill1In deze haatcampagne worden zij vergezeld door een grote verscheidenheid aan dwepers en segregationisten, met inbegrip van grote aantallen islamisten, die er op uit zijn om onder alle volkeren enkel en alléén de Joden er apart uit te lichten en hen tot het ultieme voorwerp te maken van hun diepgewortelde frustratie en boosaardigheid.

Zowel de Europese Unie als de Verenigde Naties hebben het bijzonder duidelijk gemaakt dat de term “anti-Zionisme” (soms ook bekend als “anti-Israëlisme”) slechts een ander eufemisme is voor puur millennia oud antisemitisme.

Met andere woorden, ruig en rauw racisme is enkel vierkant gericht tegen de Joden.

Dus vandaag volgt hier de eerste les in geschiedenis. En in logisch denken. Twee voor de prijs van één:

Litouwers noemen Litouwen hun voorouderlijk huis.
Indiërs noemen Indië hun voorouderlijk huis.
Algerijnen noemen Algerije hun voorouderlijk huis.
Tunesiërs noemen Tunesië hun voorouderlijk huis.
Joden noemen Judea hun voorouderlijk huis.

In al deze gevallen – en behoudens nog vele anderen – zit de aanwijzing geborgen in de naam.

In al deze gevallen – en behoudens nog vele anderen – stemt de wereld daar volledig mee in.

Behalve in het geval van Judea, waarvan velen in de internationale gemeenschap, de met minder intellect begaafden, meest onverdraagzame denkers (ik gebruik de term ‘progressief’ of ‘links’), in plaats daarvan beweren dat zij behoren tot een groep mensen die ze ‘Palestijnen’ plegen te noemen.

Waar het antisemitisme wortel schiet, lijken principes, redelijkheid, logica, feite en intelligentie te verdampen in de stratosfeer.

door Ilya Meyer [bron]