Iraanse regime zendt video uit om jongeren te recruteren voor de strijd in Syrië ‘richting Jeruzalem’


Iran regime broadcasts video to recruit children for Syria war

Het Iraanse regime, dat met een crisis wordt geconfronteerd in het recruteren van strijders om te vechten aan de zijde van de Syrische dictator Bashar al-Assad, is een nieuwe campagne gestart om kinderen aan te moedigen deel te nemen aan de burgeroorlog in Syrië alsmede in Irak.

assad3abMet dat doel hebben de Iraanse staatsmedia de voorbije dagen een nieuwe promotionele clip uitgezonden getiteld “Martelaren die het heilige schrijn verdedigen”.

Terwijl de kinderen in de clip zingen, defileren jongeren gewapend met revolvers en geweren voorbij en worden beelden getoond van militaire oefeningen.

Een uittreksel uit het lied gaat als volgt:

“Laat ons opstaan en het heilige schrijn redden. Ik heb mij aangesloten bij [Imam] Hossein ’s legereenheid. Ik heb een licentie van [Imam Ali] om het heilige schrijn te verdedigen. Op de bevelen van mijn leider [Ali Khamenei] sta ik klaar om mijn leven te geven. Het doel is niet enkel om Irak en Syrië te bevrijden; mijn weg loopt via het heilige schrijn [in Syrië], maar mijn doel is om Jeruzalem te bereiken.

Zoals bekend steunen de Iraanse strijdkrachten loyaal zijn geallieerde, het regime van president Bashar Assad. Aan de zijde van Assad vechten tevens de Libanese terreurgroep Hezbollah van Hassan Nasarallah en verscheidene Palestijnse terreurgroepen zoals bv. de PFLP-GC, met uitzondering van o.a. Hamas dat de zijde van de rebellen koos maar verder niet deelneemt aan de burgeroorlog. Aangenomen wordt dat sinds het begin van de Syrische burgeroorlog in maart 2011 op meer dan vijf jaar tijd tussen de 250.000 en 400.000 mensen zijn omgekomen.

5073 Palestijnen gedood, vermist of gevangen in Syrië
Omtrent het lot van de Palestijnse ‘vluchtelingen’ in Syrië is blijkbaar niemand geïnteresseerd. Zolang er geen Jood of een Israëliër in betrokken is, interesseert het niemand wat. De aandacht voor Palestijnen dient enkel om Israël te beschadigen.

Volgens cijfers van de Action Group for Palestinians of Syria werden tussen 15 maart 2011 en 6 maart 2016 tijdens de Syrische burgeroorlog 3.730 Palestijnen gedood, waarvan 3.180 burgers, het merendeel uit Yarmoek, het grootste Palestijnse vluchtelingenkamp nabij Damascus.

Daarnaast worden nog eens 282 Palestijnen vermist en werden 1.061 Palestijnen gevangen genomen die voor het merendeel werden opgesloten in gevangenissen van het Syrische regime van Assad. In het genoemde totaal zijn ook inbegrepen de meer dan 550 gedode Palestijnse militieleden.


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Dit is het land waar “beschaafde” Europeanen geen enkele schroom kennen om er zaken te doen.”