Brits parlementslid moet inbinden na omstreden anti-Israëlische posting op Facebook

naseem-shah

De Britse Labour partij komt andermaal in opspraak voor antisemitisme en anti-Israëlisme. Bleek dat haar parlementslid Naseem Shah twee jaar geleden op haar Facebookpagina een posting had geplaatst waarin zij voorstelt om Israël uit het Midden-Oosten weg te plukken en de Joden en hun staat te deporteren naar de Verenigde Staten als de ideale “oplossing voor het Israëlisch-Palestijns conflict”. Voor het parlementslid bleef er niks anders over dan ontslag te nemen uit een aantal van haar functies.

Het omstreden plaatje (onderaan) dat het 42-jarige parlementslid Naseem ‘Naz’ Shah deelde via haar Facebookpagina, een kaart van de Verenigde Staten met in het midden Israël geprikt, omvat verschillende aanbevelingen zoals bv. “Israël kan een werkelijk Joodse staat hebben omringd door bevriende staten” en de “Palestijnen kunnen hun land en hun leven terug hebben” en “Het Midden-Oosten zal opnieuw in vrede leven zonder buitenlandse inmenging”.

Opmerkelijk is dat het anti-Israël parlementslid Naseem Shah zetelde in het Binnenlandse Zaken Comité van het Huis van Afgevaardigden van G-B dat onder meer onderzoek voert naar de verontrustende toename van het antisemitisme in Groot-Brittannië de recente voorbije jaren.

In een verklaring zei Naseem Shah:

“Deze posting van twee jaar geleden werd geplaatst voor ik parlementslid werd en is geen weergave van mijn standpunten. Ik verontschuldig mij voor elke deining die dit heeft veroorzaakt. In erkenning van die overtreding heb ik mij teruggetrokken uit mijn rol als PPS van het Schaduwkabinet van John McDonnell. Ik zal op zoek gaan om mijn bestaande engagement en dialoog met de organisaties van de Joodse gemeenschap uit te breiden.”

Overigens staat dit plaatje nog altijd online op de Facebookpagina van een Israël boycot groep met de naam “Relocate Israel Into United States“, samen met een hoop andere antisemitische en anti-Israëlische rotzooi. Hoewel er sinds augustus 2014 geen activiteit meer te bespeuren is.

relocate2