Israël verwoest het Palestijnse milieu, zegt Abbas op klimaattop in Parijs

abbas-milieuLe Bourget nabij Parijs, Frankrijk, 30 november 2015. President van de Palestijnse Autoriteit Mahmoud Abbas sprak de klimaattop toe op de COP 21 Conferentie van de Verenigde Naties [beeldbron: AFP/Jacques Demarthon]

Abus Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas aka de president van de Palestijnse Autoriteit, heeft op vrijdag 22 april ’16 de Israëlische bewoners van de ‘nederzettingen’ beschuldigd van het “ruïneren van het milieu” en maande de internationale gemeenschap aan om in te grijpen.

Abbas vertelde aan de vertegenwoordigers van de 175 landen die waren samengekomen in New York om het klimaatakkoord te ondertekenen dat onlangs werd bereikt in Parijs:

“De bezetting ruïneert Palestina en de nederzettingen ruïneren ons milieu. Alsjeblieft, help ons de bezetting te stoppen en de nederzettingen.”

Israël afgevaardigde aan de Verenigde Naties, Danny Danon, reageerde meteen op de uitspraken van Abbas en beschuldigde de Palestijnse terroristenleider ervan om het VN-forum te beledigen en te misbruiken in een poging om zijn eigen oneerlijke agenda te trachten doordrukken en hij zei:

“In plaats van het verspreiden van haat, hier in de Verenigde Naties, zou president Abbas beter trachten de Palestijnse terreur te stoppen. Deze klimaattop wordt verondersteld een demonstratie te zijn van wereldeenheid voor het heil van de toekomst van onze planeet. Helaas heeft president Abbas ervoor gekozen om op deze internationale top de internationale gemeenschap te misleiden.”

Vrouwen van Hamas dreigen de Israëliërs in mootjes te hakken: “Joden uitroeien is goed voor het Palestijnse milieu,” krijsten de moslima’s van Abbas…
hamas-messen