Universiteit van Al-Quds in Jeruzalem, broeikast van de Palestijnse terreur

studentenJeruzalem, 25 maart 2014. Hamas supporters organiseerden een meeting aan de Al-Quds Universiteit in Jeruzalem. Leden van het “Islamitisch Blok van de Al-Quds Universiteit”, een studentenorganisatie van Hamas, hadden hun gezichten afgedekt en droegen groene vlaggen. Ze toonden ook kartonnen raketten bij die replica ’s waren van diegene die vanuit Gaza naar Israël werden afgevuurd [beeldbron: The Tablet Magazine].

In Israël wordt de Palestijnse universiteit “Al-Quds” een academie van de terreur genoemd. “Al-Quds”, de plek waar de nieuwe generatie Palestijnse artsen, advocaten en andere academici opgroeit, is volgens Israëlische veiligheidsdeskundigen het terreurnest van de jongste golf van terreur geworden.

“Al-Quds” ligt in de Arabische voorstad Abu Dis van Jeruzalem, aan de oude verbindingsweg tussen Jeruzalem en Jericho. De universiteit werd in 1984 opgericht en telt 13.000 Palestijnse studenten uit Jeruzalem en de overige Palestijnse gebieden in Judea en Samaria.

Muhannad Halabi studeerde rechten aan de Al-Quds. Hij pleegde de eerste mes-aanval in de actuele golf van terreur en doodde twee Israëli´s. Sindsdien is hij voor Palestijnse terroristen het symbool van de zogenaamde Derde Intifada geworden. Een Palestijnse terreurcel uit Abu Dis, die daar een laboratorium voor explosieven leidde en een terreurinfrastructuur opbouwde, werd onlangs door de Israëlische veiligheidsdienst opgerold. Daarbij werden 25 jonge Palestijnen gearresteerd.

Het bleek dat de meesten van hen Palestijnse studenten van Al-Quds waren. De leider van de terreurcel was de 24-jarige Ahmed Gamal Mussa Asaam, die tijdens zijn verhoor toegaf dat hij in opdracht van Hamas in de Gazastrook Palestijnse studenten had gemobiliseerd om aanslagen in Jeruzalem te plegen. Men was ook zelfmoordaanslagen met bomgordels van plan, wat echter door de Israëlische politie op tijd voorkomen kon worden.

Ahed Asaam rekruteerde bijvoorbeeld twee Palestijnse studenten uit de Oude Stad van Jeruzalem, die een Israëlisch identiteitsbewijs bezitten en daarom ongehinderd ieder checkpoint kunnen passeren. Een van hen is de 22-jarige Hasam Ziad Amran Sanduqa. Het is niet de eerste keer dat Arabische burgers van Jeruzalem hun Israëlische identiteitsbewijs misbruiken voor terreurdoeleinden. Zodoende wordt nog meer wantrouwen tegen de hele Palestijnse bevolking aangewakkerd.

In de Palestijnse media wordt er vaak over bericht hoe op de campus van de Al-Quds universiteit Palestijnse terroristen als martelaars verheerlijkt worden. Twee maanden geleden werd volgens de Israëlische website “Ynet” de Palestijnse terrorist uit Oost-Jeruzalem, Bahaa Aliya, tijdens een ceremonie op Al-Quds geëerd. Hij had de aanslag op de Jeruzalemse lijnbus in Talpiot gepleegd en daarbij een Israëli doodgeschoten en meerdere mensen verwond. Aan het martelaarfeest namen 2.500 Palestijnse studenten deel.

“Terreuruniversiteit Al-Quds” lees je in de Israëlische media. Er wordt vaak over gediscussieerd dat de Palestijnse terroristen niet uit een radicale randgroepering komen, maar veeleer academici zijn. Zolang de hetze en de propaganda op scholen, universiteiten en in de Palestijnse media niet ophoudt, zal het niet rustig worden.

door NAI Redaktion


In een vertaling uit het Duits door E.J. Bron van een artikel op Israel Heute van 22 april 2016.
bron-logo

Advertenties