Hamas eist terreuraanslag van maandag op in een lijnbus in Jeruzalem; dader is omgekomen

bus-attack3

De Palestijnse terreurorganisatie Hamas heeft in Gaza Stad op woensdag 20 april ’16 de bomaanslag van afgelopen maandag opgeëist op een lijnbus waarbij 21 mensen werden verwond. Hamas gaf een verklaring vrij waarin de groep het overlijden bekend maakte van een inwoner uit Bethlehem die ervan verdacht wordt de bom te hebben geplaatst, dat tevens werd bevestigd in een bericht van gisteravond laat van het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an News Agency.

Abdel Hamid Abu SrourVolgens de islamistische terreurgroep gaat het om de 19-jarige Abdel Hamid Abu Srour  (plaatje rechts), een bewoner van het vluchtelingekamp Aida nabij Bethlehem, die volgens het communique een lid was van Hamas. De vader van de dader werd gisteren gearresteerd door het IDF. De opeising door Hamas raakte bekend nog vooraleer de Israëlische autoriteiten officieel konden bevestigen dat de explosie op de bus wel degelijk een terreuraanslag was.

Ondanks de vele berichten dat Abu Srour de terrorist was die verantwoordelijk is voor de terroristische aanslag, hebben noch Shin Bet noch de Israëlische politie de geruchten bevestigd. De politie onderzoekt momenteel nog steeds wie verantwoordelijk is voor de aanslag waarbij 20 Israëlische mannen, vrouwen en kinderen werden gewond.

Echter, gisteravond overleed in het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem een onbekende mannelijke passagier aan zijn verwondingen. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om de dader (Abu Srour?) die de bom plaatste in de bus en die wellicht te vroeg ontplofte vooraleer hij zich uit de voeten kon maken. Hij verloor beide benen. “Wij weten helemaal niks over hem, geen naam, geen leeftijd, helemaal niets,” zei Shoham Ruvio, zei de woordvoerster van het Shaare Zedek Medisch Centrum in Jeruzalem.

srour2Een communique van Hamas zegt dat de 19-jarige Abd al-Hamid Abu Srour, een militant van Hamas was, die is omgekomen bij de aanslag van 18 april 2016 op een lijnbus in Jeruzalem [beeldbron: Maan News Agency]

Advertenties