Israël’s afgevaardigde aan de VN in de clinch met Ryad Mansour die weigert terreur af te zwaren

Op zondag 17 januari 2016 werd de 38-jarige Dafna Meir in haar woning in Otniel, ten zuiden van Hebron in Judea, doodgestoken door de 16-jarige Palestijnse terrorist Morad Bader Abdullah Adais. Dat gebeurde onder het oog van drie van haar zes kinderen, waaronder ook de 17-jarige Renana.

Daphne MeirGisteren had Danny Danon, Israël’s afgevaardigde aan de Verenigde Naties, Nathan en Renana Meir, resp. weduwnaar en dochter van Daphne Meir (plaatje rechts), uitgenodigd om naar de VN te komen.

Aldus kreeg Renana Meir kort de gelegenheid om de Algemene Vergadering toe te spreken en hen te vertellen wat dit verlies voor haar en haar familie betekent:

“It is difficult to express in words the deep pain and unbearable longing. This sense of loss breaks our heart and our soul. With broken hearts we ask the international community for help. We hear those who say that terror is a result of frustration, and we ask — is there anything more frustrating than what we have endured?”

Ook in het videoverslag is te zien hoe ambassadeur Danny Danon even in de clinch ging met Riyad Mansour, de Palestijnse afgevaardigde aan de VN. Hij eiste van de Palestijnse vertegenwoordiger om terreurdaden te veroordelen, wat Ryad Mansour weigerde te doen.

Schaam u voor het verheerlijken van terorisme!” zei Danon.

“Schaam voor het doden van Palestijnse kinderen,” repliceerde Riyad Mansour.

U durft dat hier niet te zeggen. Palestijnse kinderen kijken nu naar u. ‘Ik veroordeel elke vorm van terreur’: een zin die u niet durft uit te spreken. Schaam u daarvoor”, antwoordde een zichtbaar geërgerde Danon.

“Laat mijn volk vrij! Schaam u! Schaam u! Schaam u! U bent een bezetter!” krijste Ryad Mansour zoals een verongelijkte kleuter van 3 jaar oud..

Advertenties