Er is slechts één enkel land in het Midden-Oosten waar je zoiets kan zien….

Medley van klassieke liederen van het IDF en de Israëlische luchtmacht (IAF) op “Festigal“. Dat is een jaarlijkse Israëlische show en dansfeest voor de kinderen die gewoonlijk rond de tijd van Chanoeka in december wordt gebracht tijdens de schoolvakantie.

Wat aanvankelijk begon als een zang- en danswedstrijd groeide snel uit tot een groot spektakel waar honderden Israëlische zangers, acteurs, en groepen allerhande aan deelnemen zo ook door het Israëlische leger.

Deze videobeelden waren een preview van wat er zoal gebracht werd voor het Festival  voor Kinderen in 2014. Het optreden van het IDF werd gedaan in een soort vaudeville stijl omdat het uiteraard voor kinderen was bedoeld. De liederen zijn voornamelijk populaire deuntjes uit de jaren 1960 en 1970.

Deelnemers: Eliana Tidhar, Roni Dalumi, Dana Frider, Tuval Shafir, Tal museri, Libi Ran, Eli Finish, Mariano Idelman, Shir Moreno, Yardena Arazi.

Beeldbron: Jerusalemite http://www.jerusalemite.net/blog/

Advertenties