Britten kiezen Israël als hun 28ste favoriete vakantiebestemming, volgens toerismepeiling

jeruzalem-sneeuw1Jeruzalem, 19 februari 2015. Sneeuwpret aan de oude stadsmuren van Jeruzalem. Links op de achtergrond de Toren van David nabij de Jaffa Poort [beeldbron]

De Britse krant The Telegraph hield onlangs een peiling omtrent de Top 50 landen waarheen de Britten graag op bezoek gaan tijdens hun vakantie. Ongeveer 75.000 mensen brachten hun stem uit. De Top-3 voor het seizoen 2015-2016 werd gevormd door Nieuw-Zeeland, de Maldiven en Zuid-Afrika, leest aldus een bericht van Ynet News van 16 april 2016.

Verrassend kwam Israël als 28ste favoriete bestemming van keuze uit de bus. De Joodse Staat steeg dit seizoen met 8 plaatsen ten opzichte van een 36ste plaats in het seizoen 2014-2015. The Telegraph schreef over Israël dat…:

“… bezorgdheid omtrent veiligheid lijken uw plezier in de  fascinerende plekken van Israël niet te bederven. En het is geen wonder dat – ongeacht uw politieke standpunten, Jeruzalem in het bijzonder een van ’s werelds grootste historische bestemmingen is en maar al te vaak over het hoofd wordt gezien als bestemming voor een fascinerende city break.”

In de Top-50 komen slechts 2 Arabische landen voor: Jordanië (44ste pl.) en Oman op de 46ste plaats. Slechts 2 Europese landen gaan de Joodse staat vooraf: Italië (18de pl.) en IJsland (21ste pl.).  Andere Europese landen in de Top-50 zijn: Griekenland (29), Kroatië (30), Groenland (34), Noorwegen (39), Spanje (45), Oostenrijk (47), Portugal (48) en Frankrijk op de laatste 50ste plaats. België en Nederland komen in de Top-50 niet voor.

best-israel


Met dank aan Tiki S; voor de hint: “Slecht nieuws voor Israel haters!”

Advertenties