Brits parlement zal haar buitenlandse financiering van Palestijnse terroristen herzien

foreign-aid2

De Britse regering ligt steeds meer onder vuur omwille van haar financiering van de Palestijnse Autoriteit die een groot deel van het gedoneerde geld gebruikt om lonen en premies te betalen aan Palestijnse terroristen en massamoordenaars die opgesloten zitten in Israëlische cellen, alsmede aan families en nabestaanden van terroristen die tijdens de uitvoering van hun aanslagen zijn omgekomen.

Een ander belangrijk deel van de Britse belastingbetalers wordt besteed aan de Palestijnse haatcampagne die haar onderdanen voortdurend ophitst tot haat en aanzet tot geweld tegen Joodse Israëliërs en, meer in het algemeen, ter verheerlijking van het terrorisme door de Palstijnse Autoriteit op instignatie van zijn president Abu Mazen, nom de guerre van Mahmoud Abbas.

Petitie is groot succes: 220.391 ondertekenaars!
Ondanks herhaalde verzoeken om duidelijkheid te scheppen en details vrij te geven hoe de buitenlandse hulp van Groot-Brittannië wordt besteed en talrijke parlementaire vragen, weigerde de Britse regering systematisch toelichting te geven. Maar dat was uiteraard buiten de wet en de vrije meningsuiting gerekend.

themail2Ten einde raad besloten de Britse kranten The Daily Mail en The Mail on Sunday een petitie op te starten om de regering te dwingen te antwoorden op de reeks aantijgingen omtrent de verdoken financiële steun aan de Palestijnse terreur. Gisteren raakte bekend dat de benodigde 200.000 handtekeningen werden gehaald (220.391 mensen hadden ondertekend!) en besloot de regering om op 13 juni 2016 het onderwerp van de petitie te bediscuteren om meer zorgvuldiger na te gaan wat er met het budget voor buitenlandse hulp gebeurt en waaraan het geld zoals wordt besteed.

Die petitie werd voorafgegaan door een reeks artikelen in de hierboven genoemde Britse kranten. De krantenkop van hun eerste grote artikel handelde omtrent de vele Britse ponden die worden versluisd via de Palestijnse Autoriteit naar veroordeelde Palestijnse terroristen en hun gezinnen in het bijzonder voor het doden van Joden en Israël.

Dat artikel werd een week later gevolgd door een grote bijdrage van Israellycoolblogster Kay Wilson in The Daily Mail. Zonder twijfel heeft haar bijdrage aan de krant andermaal extra 100.000 mensen over de streep getrokken en gemotiveerd om de petitie alsnog te ondertekenen. Nu wordt het afwachten wat het debat dat over twee maanden zal plaatstvinden, kan opleveren.

Parliament-will


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Hoog tijd… nu de rest nog!”

Advertenties