Gaza: ca. 20.000 terroristen van Al-Qassam Brigades (Hamas) zijn klaar voor volgende gevechtsronde

hamas-bataljonDe militaire vleugel van Hamas, de Al-Qassam Brigades, is opnieuw in kracht en aantal toegenomen en beschikt momenteel over ca. 20.000 terroristen [beeldbron: Pal Times.ps]

Een hoge officier in het Israëlische leger waarschuwde donderdag 14 april tijdens een persconferentie dat Hamas een verrassingsaanval voorbereidt en dat het IDF beschikt over de  meest geavanceerde middelen om een volgende ronde van gevechten af te slaan.

De officier van het Zuidelijke Commando vertelde aan Arutz Sheva dat:

“Hamas niet is geïnteresseerd in een escalatie, maar zouden hun toevlucht kunnen nemen tot confrontatie, waarop onze luchtmacht zal genoopt worden tot een sterke en ongeëvenaarde militaire reactie. 

Hamas maakt zich op voor het volgende gevecht en wij zijn ook bezig met de planning voor de komende campagne, die de militaire vleugel van Hamas-activisten moet ontwrichten en als grootste afschrikmiddel dient.

We beschikken over gedetailleerde informatie van elk van de 25 bataljons van de Hamas Brigades en kennen elke bataljonscommandant van elke groep zodat onze bataljonscommandanten vertrouwd vertrouwd zijn met de vijand alsmede hun militaire mogelijkheden.”

De militaire vleugel van Hamas, de Al-Qassam Brigades, is opnieuw in kracht en aantal toegenomen en beschikt momenteel over ca. 20.000 terroristen. Een kwart daarvan zijn speciale eenheden zoals bv. marine commandos. De rest zijn infanteriestrijders gewapend met lichtere wapens met kort bereik.

De officier zei dat de volgende oorlog in Gaza in fasen zal verlopen maar dat “wij van onze kant niet zullen beginnen.” Hij wees er ook op dat Hamas grootschalige aanvallen plant op de Westelijke Jordaanoever en in Jeruzalem. Hamas probeert teven de relaties met China aan te halen  en probeert tevens cellen in Libanon en Syrië te vestigen.

Advertenties