Jambon vergelijkt ondergedoken Jihadisten te Brussel met ondergedoken Joden tijdens WOII

jambon3Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon in een interview op VTM televisie van zaterdag 9 april 2016 [beeldbron: screenshot VTM journaal van 19u00]

“De Israëlische krant Haaretz heeft gisteravond de uitspraak opgepikt die minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon zaterdag deed in het VTM NIEUWS. Hij vergeleek toen de moslimterroristen die zich in Brussel schuilhielden met de joden uit de Tweede Wereldoorlog,” bericht aldus vandaag 14 april 2014 de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.

Op de vraag hoe het mogelijk was dat de Jihadisten die de aanslagen te Brussel hadden uitgevoerd of hand- en spandiensten leverden, zich maandenlang konden verbergen in hartje Brussel, antwoordde Jambon:

“Iemand die zich schuilhoudt en daarbij steun krijgt van de bevolking, kan lang ondergedoken blijven. Ik maak soms de vergelijking met heel wat joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn joodse mensen die vier jaar onderdoken, en dat was toch ook een verschrikkelijk regime dat continu naar die mensen op zoek was. En ze hebben ze gelukkig nooit gevonden.”

Claude Marinower, Antwerpse schepen van Onderwijs, reageerde ontzet op de uitspraken van Jan Jambon:

““Toen men me er over vertelde kon ik niet geloven dat het mogelijk was. Ik vroeg om de video te zien en realiseerde dat Jambon deze dubieuze vergelijking echt maakte… Het is onbegrijpelijk en het is choquerend voor alle mensen die op gevaar voor eigen leven Joden verborgen hielden tijdens de bezetting. Hoe kan je jihadistische criminelen die zich vandaag verstoppen vergelijken met onschuldige joden die aan de razzia’s van de nazi’s wouden ontkomen? ”

En inderdaad, wat bedoelt Jambon nu feitelijk? Dat misschien “België ook een verschrikkelijk regime is dat continu op zoek is naar die Jihadisten die net zoals veel Joden tijdens WOII verborgen worden (werden) door de bevolking?” Want zo kan je de woorden van minister Jambon dus ook lezen en dan wordt het natuurlijk een erg verwerpelijke zaak.

Ik begrijp niet waarom Jambon het risico neemt om in één zin appelen met peren te vergelijken en dat blijkbaar op de kap van de Joden. Er bestaat verdorie helemaal NIKS in de wereld en in de geschiedenis van de mensheid dat ooit kan vergeleken worden met het lot van de Joden tijdens WOII! Hoe dikwijls moet dat nog uitgelegd worden?

Redacteur Shlomo Papirblat verwees gisterenavond in Haaretz naar Jambon’s uitspraak in oktober 2014 omtrent de collaboratie van vele Belgen met de Duitse bezetter tijdens WOII. In een interview met La Libre Belgique en La Dernière Heure zei hij toen:“Het is gemakkelijker praten achteraf. De mensen die met de Duitsers collaboreerden, hadden hun redenen. Ik leefde niet in die periode.”


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Hij is echt niet meer te redden. Een kluns in het kwadraat!”

Advertenties