Sociaal experiment test percepties in een Joodse, een Islamitische en in een gemengde wijk +video

moslims-jew

Sociaal experiment test percepties in Joodse, islamitische en in een gemengde wijk. De resultaten zijn veelzeggend. Joods-Islamitische relaties zijn vaak beladen, met de twee gemeenschappen die grotendeels terugvallen aan tegengestelde zijden van het Arabisch-Israëlisch conflict, en met sommige Islamitische gemeenschappen die zorgwekkende niveaus van antisemitisch sentiment herbergen.

Maar een Arabisch YouTube duo van New York besloot om die perceptie in de praktijk uit te testen met een wel ongebruikelijk sociaal experiment. Gekleed als respectievelijk een religieuze Jood en een traditionele moslim, trokken ze samen de straat op en wandelden doorheen drie verschillende wijken en registreerden de reacties: een overwegend Joods gebied, een overwegend Arabisch moslimwijk en een meer “gediversifieerde” wijk. De resultaten spreken voor zich.

Video: “Muslim/Jewish (Social Experiment)”


Met dank aan Tiki S. voor de hint:”Zo zou het moeten zijn!!!!!!!”

Advertenties