Als je dan toch van plan bent om Israël te boycotten, doe het dan ineens goed [Geweta]

BDS-obsession

Hoe Israël boycotten

door Geweta

Mensen begrijpen nog steeds niet goed hoe ze efficiënt Israël kunnen boycotten. En nu we het toch over een Israël-boycot hebben, hier enkele tips en over de bijdrage aan de medische wetenschap door Israëlische doctoren. Vertel aan je vrienden dat ze de volgende zaken moeten boycotten.

Controleer al je medicijnen. Overtuig je ervan dat je geen tabletten, pillen of drankjes enz. in huis hebt, die zijn gemaakt door Abic of Teva. (Teva is een van de grootste fabrikant van generische (zonder merknaam) medicijnen ter wereld) Dit kan betekenen dat je last zult hebben van verkoudheid en griep de komende winter, maar vooruit je moet er iets voor over hebben, voor je campagne tegen Israël, nietwaar?”

Volgende tip: Een Israëlisch bedrijf heeft een eenvoudige bloedtest ontwikkeld, waarmee het verschil kan worden aangetoond tussen milde en ernstige vormen van Multiple Sclerose. Dus als je iemand kent die aan deze ziekte lijdt, zeg hem, geen gebruik te zullen maken van deze Israëlische uitvinding, waarmee een betere diagnose van zijn ziekte kan worden gesteld.

Er bestaat een in Israël gemaakt apparaat waarmee een patiënt zijn verlamde handen weer kan gebruiken. Dit apparaat stimuleert via elektriciteit de spieren van de hand en geeft miljoenen mensen die een beroerte gehad hebben of van wie de rugwervels beschadigd zijn, weer hoop. Als je deze mensen de hoop op een beter leven wilt ontnemen, ga dan vooral je gang met je boycot van Israël.

Jonge kinderen met ademhalingsproblemen zullen binnenkort beter kunnen slapen dankzij een nieuw Israëlisch apparaat met als naam Child Hood. Deze uitvinding vervangt het ademhalingsmasker door een verbeterd medicijndoseringssysteem, dat rust brengt voor ouder en kind. Vertel alsjeblieft de angstige moeders dat ze dit apparaat in geen geval moeten gaan gebruiken omdat er volgens jou een luchtje aan zit.

Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden, hoe mensen medisch baat hebben bij de kennis uit Israël, een land dat jij wenst te boycotten. Boycots hebben vaak gevolgen voor geplande onderzoeksinspanningen.

Een nieuw centrum in Israël is bezig met onderzoek naar hersenziekten zoals depressies en de ziekte van Alzheimer. Het Joseph Sangol Neuroscience Center in het Sheba Medical Center in Tel HaShomer Hospital is van plan duizenden wetenschappers en doctoren hersenonderzoek te laten doen.

Een onderzoeker aan de Ben Goerion-universiteit in Israël is het gelukt, menselijke monoklonale antilichamen te maken, die het zeer besmettelijke pokkenvirus kunnen neutraliseren zonder de gevaarlijke bijwerkingen van het bestaande vaccin.

Twee Israëli’s ontvingen de Nobelprijs voor scheikunde in 2004. Door het onderzoek van de doctoren Aaron Ciechanover en Avram Hershko werd één van de belangrijkste cyclische processen in de menselijke cel ontdekt, waardoor het mogelijk wordt DNA te repareren, de aanmaak van nieuwe eiwitten te sturen en immuunsystemen bij te regelen.

Het programma, getiteld Movement Disoder Surgery, aan het medisch centrum van het Hadassah-ziekenhuis in Israël heeft met succes de zichtbare verschijnselen van de ziekte van Parkinson weten te elimineren in een selecte groep patiënten door middel van hersenstimulatie.

Voor vrouwen die elk jaar weefsel moeten laten weghalen, dat zich heeft gevormd in hun baarmoeder, is de ontwikkeling in Israël van het Ex Ablate 2000 System een doorbraak, daar er niet geopereerd hoeft te worden.

Israël is bezig met het ontwikkelen van een neusdruppelsysteem dat gedurende 5 jaar een griepvaccin afgeeft. Dit is maar een greep uit de vele projecten die je zouden moeten doen afzien van je boycot van Israël.

Maar laten we niet te zeer geobsedeerd zijn door mijn aandacht voor de medische wereld. Er zijn andere manieren waarop je een persoonlijk offer kunt brengen in je boycot van Israël. De meeste Windows-besturingssystemen zijn ontwikkeld door Microsoft Israël. Dus geef een voorbeeld en gooi je computer het raam uit! Computers zouden een etiket moeten hebben ‘Israël inside’.

De technologie van de Pentium NMX-chip werd ontworpen bij Intel in Israël. Zowel de Pentium-microprocessor als de Centrum-processor werden geheel ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd in Israël.

De technologie voor de AOL Instant Messenger ICQ werd ontwikkeld in 1996 door vier jonge Israëlische slimmeriken. Zowel Microsoft als Cisco bouwen hun enige buiten de VS gelegen centra voor onderzoek en ontwikkeling in Israël. Dus tengevolge van je volledige boycot van Israël heb je een slechte gezondheid en moet je het stellen zonder computer.

Maar het slechte nieuws houdt hiermee niet op. Zorg dat je je mobiele telefoon kwijtraakt. De technologie hiervoor werd ontwikkeld in Israël door Motorola, dat zijn grootste ontwikkelingscentrum in Israël heeft. Het meeste van de laatste technologie in je mobiele telefoon werd ontwikkeld door Israëlische wetenschappers.

Ik wil je er ook nog op wijzen dat Israël de meeste universitair opgeleide mensen per hoofd van de bevolking heeft van de hele wereld. Israël produceert meer wetenschappelijke artikelen per hoofd van de bevolking (109 per 10.000) dan welke natie dan ook.Israël heeft het hoogste aantal startende bedrijven naar rato; in absolute getallen, het hoogste aantal, buiten de VS. Israël dient veel octrooiaanvragen in. Israël heeft de hoogste concentratie aan high-tech bedrijven buiten Silicon Valley. Israël is nummer 2 in de wereld voor investeringsfondsen, na de VS. Israël heeft de meeste musea per hoofd van de bevolking. Israël staat tweede bij de publicatie van boeken per hoofd van de bevolking.

Dus je kunt de staat Israël verrot schelden en demoniseren, je kunt doorgaan met je zielige boycot, als je wilt, maar ik zou je aanraden, eerst de consequenties hiervan te overdenken – en de waarheid natuurlijk. Denk aan de zeer grote bijdrage, die Israël levert aan de wereldgemeenschap inclusief de Palestijnen en jijzelf – op het gebied van wetenschap, medicijnen, communicatie en veiligheid. Per hoofd van de bevolking levert Israël een grotere bijdrage dan welk volk ter wereld ook.”

En wat doen de Palestijnen? Uitsluitend moorden, want dat is het enige dat zij bijdragen aan de wereld. Profiteurs van de gehele wereld en nergens anders goed voor dan voor het plegen van moorden.

door Geweta

antiboycotA

Bronnen: De Dagelijkse Standaard : Hoe Israël boycotten door geweta van 11 maart 2010

Advertenties